Autor: Indrek Kald • 13. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikser tutvustas Bruneis Eesti e-teenuseid

Sven Mikser kohtumisel Bruneis.
Foto: EVM
Välisminister Sven Mikser viibis Eesti esimese kõrge riigitegelasena kahepäevasel visiidil Aasias Bruneis, kus tutvustas ka muuhulgas e-valitsemist ja e-teenuseid.

Mikser kohtus teise välis-ja kaubandusministri Erywan Yusofi, teise kaitseministri Halbi Mohammad Yussofi ning peaministri kabineti alalise sekretäri Mohamed Riza Yunosiga. Kohtumiste peamisteks teemadeks olid koostöövõimalused e-valitsemise ja e-teenuste vallas, samuti arutleti riikide vaheliste suhete tihendamise üle.

"Eesti näeb Kagu-Aasia piirkonda olulise regioonina, seda nii poliitilistes kui ka kaubanduslikes küsimustes, seetõttu on Eesti jaoks oluline edendada suhteid Kagu-Aasia Rahvaste Assotsiatsiooni ASEANi riikidega nagu Bruneiga," ütles Mikser.

Välisminister lisas, et üheks koostöövaldkonnaks saab kindlasti olema ka e-teenuste arendamine, kus Eesti saab jagada oma ekspertteadmisi.

Samuti tutvustas Sven Mikser kohtumistel Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu kampaania prioriteete.

Välisminister Mikser suundub täna edasi visiidile Vietnami.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052