Autor: Indrek Kald • 14. september 2018

Algavad TTÜ 100 pidustused

TTÜ tähistab 100. sünnipäeva.
Foto: ttu100.ee
Täna saavad suure linnakupeoga alguse Tallinna Tehnikaülikooli 100. juubeli pidustused. Kavas on vilistlaste kokkutulekud, teaduslaborite külastamine ning juubeli auks valminud amfiteatri avamine, kus esietendub rock-ooper.

Tehnikaülikooli vilistlastele, tudengitele, töötajatele, koostööpartneritele ja sõpradele mõeldud linnakupidu algab kell 12.50 ülikooli ajaloost rääkiva teledokumentaali "Mõistuse ja käega: 100 aastat innovatsiooni" esilinastusega. Ekraanile manatakse põnevamaid ja olulisi sündmusi ülikooli ajaloost, inimesi ning vaimsust, pilgu saab heita ka õppeasutuse innovaatilisse tulevikku. Filmi näidatakse igal täistunnil.

Kell 14–18 saavad huvilised külastada ülikooli laboreid ning tutvuda sealsete leiutiste ja tegevustega. Viievõistlusel võtavad mõõtu nii tudengite, vilistlaste kui töötajate meeskonnad ja proovile tuleb panna nii mõistus kui ka käed. Avatud on ka arvamusala ning toimub mälumäng.

Kell 18.40 avatakse ametlikult TTÜ linnakusse ülikooli juubeliks ehitatud amfiteater, kus esimest korda tuleb esitlusele rock-ooper "Neli tilka digitaali". Selle toovad lavale ainult tipikad – kitarristide orkester, tipikate bänd, Rasmus Rändvee, Artjom Savitski, Anette Maria Rennit, Paul Taklaja, Kristjan Karma ja ülikooli rektoraadi liikmed. Muusika kirjutas Siim Aimla, sõnad Jüri Kriisemann, lavastas Siim Tõniste.

Päeva jooksul ja ka õhtusel jätkupeol esinevad mitmed tuntud lauljad, diskorid ning TTÜga seotud ansamblid.

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105