Autor: Indrek Kald • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa Incapi juht asus kogu grupi etteotsa

Incap Electronics Estonia juht Otto Richard Pukk.
Foto: Incap
Rahvusvahelise elektroonikatööstuse Incap Corporation juhi kohale kinnitati täna Kuressaare elektroonikatööstuse Incap Electronics Estonia juht Otto Richard Pukk, kes jääb juhtima ka Saaremaa tootmisüksust.

Pukk on juhtinud nii Skandinaavia, Ameerika, Euroopa kui ka Aasia turgudele elektroonikat tootva Incapi gruppi tänavu 25. juunist, mil täitis juhi ametikoha avaliku konkursiga. Sama konkursi tulemusel kinnitati Pukk täna ametlikult Incap Corporationi juhi kohale.

Grupi juhtimise kõrval jääb Puki fookus tema enda sõnul ka Eesti tootmise edasiarendamisele Kuressaares. "Kui kogu Euroopa kaardile vaadata, siis tegelikult näeme selgelt, et Eesti jääb peaaegu selle keskmesse ja see on Eesti tööstuse jaoks ekspordi vaates tugev eelis. Oleme logistiliselt lähedal suurtele turgudele - Rootsile, Soomele, Norrale, Saksamaale, Venemaale," sõnas ta.

Ka meie ärikultuur ja mõtteviis on Puki kinnitusel lihtne ning põhja-euroopalik, mis on üle maailma kõrgelt hinnatud. "Eesti on väike, aga just see on ka meie eeliseks, sest saame kiirelt ja lihtsalt asju ajada ning ka bürokraatiat on selle võrra võrreldes mõne muu riigiga oluliselt vähem," lisas ta.

Otto Richard Pukk on sündinud 1978. aastal Stockholmis ja omab nii Eesti kui Rootsi kodakondsust. Ta on lõpetanud Örebro Ülikooli ja Stockholmi Ülikooli majanduskraadiga magistri tasemel. 1996-2003 aastal kuulus Pukk Rootsi veepalli koondisse, olles ka kahekordne Rootsi meister.

Aastail 2004-11 töötas Pukk ETAL Groupis erinevates juhtivates ametites, 2014-15 Eesti Energias nii hoolduskeskuse nõukogu esimehe kui ka tehnoloogiatööstuse juhatuse esimehena. Alates 2015. aastast juhib Pukk ettevõtet Incap Electronics Estonia.

Mullusest aastast kuulub Pukk ka elektroonikatööstuse liidu juhatusse, esindades lisaks liidule ka ITLi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tööstuspoliitika ekspertkogus.

Incap on elektroonikaseadmete tootja, mis pakub nii Eestis kui Indias elektroonikaseadmete lahendusi. Ettevõte kuulub Helsingi börsil noteeritud rahvusvahelise elektroonikatootja Incap Corporation gruppi ja tegutseb lisaks Eestile ja Indiale ka Soomes ja Hiinas, andes tööd kokku 670 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755