Autor: Äripäev • 20. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ja Alphabet tõstetakse ära tehnoloogiafirmade sektorist

Järgmisel nädalal leiab S&P 500 sees aset muutus, mis murrab lahti senise FAANG koosluse ning osa neist liigub kommunikatsioonisektorisse.
Foto: Scanpix
Facebook ja Alphabet (Google’i emafirma) on kaks ettevõtet, mida järgmisest nädalast enam tehnoloogiafirmade sektorist ei leia, kirjutab Financial Times. Seega peavad S&P 500 sektoritele otsa vaatavad investorid ning ka ETFidesse investeerijad üle vaatama, millesse nad täpsemalt investeerivad.
„Selles, kas me näeme nendes aktsiates suurenenud kauplemismahtu, pole küsimustki,“ ütles ETFi pakkuja Direxioni president Rob Nestor. „Kas see on ka piisav, et olulisel määral hindu mõjutada, on raske ette näha.“ Ta oletab, et ümberklassifitseerimine toob kaasa umbkaudu 20 miljardi dollari jagu kauplemismahtu.
Tehnoloogiasektorisse jäävad ettevõtted, mis on rohkem keskendunud riistvara tootmisele, nende hulgas Apple, kiibitootjad ja traditsioonilised tehnoloogiaettevõtted, nagu Microsoft.Pikemalt loe muutustest siit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474