Autor: Indrek Kald • 21. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaljulaid kohtus Pekingis Huawei juhtidega

President Kersti Kaljulaid kohtumas Pekingis Huawei juhtidega.
Foto: Huawei
President Kersti Kaljulaid arutas Pekingis Hiina IKT-infrastruktuuri ja nutiseadmete tootja Huawei juhtidega kahe riigi koostöövõimaluste edendamist.

Eesti riigipead võõrustas Huawei asepresident Peng Zhongyang, kes rääkis Kaljulaidiga info- ja kommunikatsioonitehnoloogia taristu arendamisest ja Huawei soovist tõhustada koostööd Eestiga.

President Kaljulaidi delegatsioon külastas Huawei Pekingi uurimis- ja arendustegevuse keskust ning kuulas hiinlaste aruannet mobiilside viienda põlvkonna ehk 5G ning riikliku lairibaühenduse arendamisest.

Arutati ka Eesti ja Huawei võimalusi teha koostööd tööstuse digitaliseerimisel ja nn aruka linna arendamisel, mis kasutab tehnoloogiat, et parandada teenuste tõhusust ja tõsta inimeste elukvaliteeti.

Huawei asepresidendi Peng Zhongyangi sõnul on Eesti tuntud digitaalmajanduse aluseks oleva IKT taristu  ja e-valitsuse arendamise poolest. "Samal ajal on Huaweil laialdane kogemus IKT-taristu väljaarendamises ja digitaliseerumises. Soovime töötada koos Eestiga, et uurida tehnoloogiaarendust, tööstuse digitaliseerimist ning aidata Eestil oma digivõimalusi paremini ära kasutada," märkis ta.

"Tehes koostööd Eestiga, loodame aidata Eestil saada kasu tehnoloogiast ning kasvatada digitaalses keskkonnas heaolu ja majandust laiemalt," ütles Zhongyang Huawei pressiteates.

Integreeritud lahendustega neljas põhivaldkonnas - telekommunikatsioonivõrgud, infotehnoloogia, nutiseadmed ja pilveteenused - soovib Huawei viia digitaalse teabe iga inimese, kodu ja organisatsioonini, et luua täielikult ühendatud ja intelligentne maailm.

Huawei alustas oma tegevust Eestis 2009. aastal, tehes tänaseks koostööd nii traadita võrgu, riikliku lairibaühenduse, hariduse kui ka teiste valdkondade osas. Muuhulgas on alates 2016. aastast 13 Eesti üliõpilast osalenud Huawei tulevikuprogrammis, et edendada tipptasemel tehnoloogiat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755