Autor: Indrek Kald • 26. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira toodab telepilti Obama esinemiselt

USA president Barack Obama septembris 2014 Tallinnas kõnet pidamas.
Foto: Andras Kralla
Eesti digiteenuste ettevõtte Levira ülekandejaamaga toodetakse telepilti täna-homme Soomes toimuvalt ärifoorumilt, kus teiste esinejate seas astub üles ka USA ekspresident Barack Obama.

Ärifoorumi kaasasutaja ja nõukogu esimehe Hans-Peter Siefeni sõnul oli Obama saamine konverentsi peaesinejaks suur töövõit. "Kahtlemata olulisim esineja, kes meil kunagi olnud on. Usun, et president Obama inspireerib paljusid ja tema nägemine ärikonverentsil kõnelemas on suure tõenäosusega meile paljudele ainulaadne kogemus," rääkis ta tänavu suvel Obama-uudist tutvustades.

Tänavune Nordic Business Forum keskendub kolmele põhiteemale: strateegia, inimvõimekus ja tehisintellekt. Esinejate seas on Whole Foods Marketi asutaja John Mackey, mäesuusalegend ja olümpiavõitja Lindsey Vonn, konsultatsioonifirma Strategos asutaja Gary Hamel, sotsiaalpsühholoog Amy Cuddy, Blockchain Research Institute´i kaasasutaja ja juhataja Don Tapscott, Massachusettsi tehnoloogiainstituudi digitaalmajanduse initsiatiivi kaasdirektor Andrew McAfee ja "Quiet Revolutioni" kaasasutaja Susan Cain.

Helsingis toimuv iga-aastane suurkonverents toob kokku üle 7500 äriliidri enam kui 40 riigist. Suurim välisdelegatsioon rohkem kui 900 liikmega on Eestist.

Sarnaselt eelmisele aastale toodab Levira ülekandejaam pilti Nordic Business Forumi ekraanidele ja teeb üritusest livestreami. Otseülekanne valmib 8 HD kaamera koostöös. Ka ettekannete järgselt toimuvad stuudioarutelud tuuakse vaatajateni ülekandejaama abil.

Levira tiim on varem osalenud paljude ülekannete tootmisel, sh laulu- ja tantsupeod, juunioride MM-võistlused suusahüpetes ja murdmaasuusatamises Otepääl, Rally Estonia, Eurobasket 2015 finaalturniiri alagrupimängud Riias, hokimeeskonna Riia Dünamo kodumängude ülekanded hooaegadel 2013–18, kelgutamise MK-etapid Siguldas 2012–18, speedway MK-etapid Lätis, Rootsis ja Taanis 2013–18, jäähoki MM 2014, VTB ühisliiga mängud Eestis, Lätis ja Soomes aastail 2014–18 jms.

Leviral on kolm ülekandejaama, mis on varustatud HD-kaamerate ning erinevate pikkade ja lainurkobjektiividega. Kõik ülekandejaamad sobivad nii väiksemate kui ka suuremate ülekannete jaoks, alates spordisündmustest ning muudest live-üritustest ja lõpetades erinevate kontsertide, pidude ja pressikonverentsidega.

Väliülekandeteenused hõlmavad kogu vajalikku tehnikat ja varustust igat tüüpi teletootmisteks. Levira HD3 ülekandejaam võimaldab kasutada kuni 16 LDX80 HD kaamerat ja kuni nelja EVS kordusserverit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755