Autor: Indrek Kald • 2. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujaht alustab uuenenud hooaega

Mullune Ajujahi konkursi võitja FoodDocs.
Foto: ajujaht.ee
Mitmeid rahvusvahelisi edulugusid tootnud ettevõtuskonkurss Ajujaht alustab taas, väljundiks uus telekanal. Mullu kandideeris Ajujahil 341 äriideed.

Eesti suurimale äriideede konkursile saab ideid esitada 28. oktoobrini. Ajujahi tänavune auhinnafond on vähemalt 60 000 eurot. Sellest hooajast kolib konkursist valmiv telesaade TV3 eetrisse ning uue saatejuhina võtab teatepulga üle Marii Karell. Saade jõuab eetrisse 2019. aasta kevadel.

"Ajujahi mõte on innustada inimesi tegelema ettevõtlusega ja julgustada neid oma äriideega alustama," ütles Ajujahi ellukutsuja EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane. "Alguses ei tea keegi, millises idees peitub järgmine Taxify või Click & Grow. Igal aastal tuleb Ajujahti üle 300 tiimi oma ideedega ning just need inimesed oma energia ja pealehakkamisega on Eesti uue ettevõtluse nurgakivid," rääkis ta.

SEB innovatsioonijuhi Mart Maasiku sõnul ei saada Ajujahil edu alati vaid enneolematu idee. "Oluline on meeles pidada, et kõik säravad edulood algavad väikestest sammudest. Ajujahile tasub tulla kõigil, kellel on pealehakkamist ja järjepidevust. Ülejäänu saab õppida sel teekonnal olles," märkis ta.

Ka Ajujahi suurtoetaja Elisa on firma juhi Sami Seppäneni sõnul saanud äriideede võistluselt otsest abi, näiteks algas tänu konkursile Elisa koostöö kahe aasta taguse Ajujahi osaleja MindTitaniga.

"Elisa ja MindTitan on üheskoos tehisintellekti vallas teinud suuri edusamme, tuues turule kliente teenindama vestlusroboti ning testides riigiga üheskoos Elisa esindustes isikute tuvastamiseks näovõrdluse lahendust," sõnas ta.

"Sarnaseid koostöövorme sünnib Ajujahilt pea iga hooaeg," lisas Seppänen.

Ajujahi ellukutsuja on EAS, partner SEB ja suurtoetaja Elisa. Lisaks neile toetavad Ajujahti Elering, Tehnopol, advokaadibüroo Triniti, Ülemiste City, tööandjate keskliit, põllumajanduskoda, Harku vald, Hiiu vald, Pärnu linn, Saue vald, Tallinna linn, Tartu linn, Viimsi vald ja Võrumaa omavalitsuste liit. Ajujahi elluviimist rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Ajujahti viib ellu Civitta Eesti koos kommunikatsioonibürooga JLP.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755