Autor: Kristel Härma • 3. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Villig: kõik sektorid muutuvad tehnoloogiapõhiseks

Viimastel aastatel on end jõuliselt Rikaste TOPi murdnud noorema põlvkonna ettevõtjad, kelle käivitatud ärid on olnud atraktiivsed välisinvestoritele. Parim näide on Taxify, mis pärast kevadist rahakaasamist tõstis ettevõtte väärtuse üle miljardi dollari, kirjutas Äripäev.
Taxify juht ja asutaja Markus Villig
Foto: Andras Kralla

Taxify juhi ja asutaja Markus Villigu sõnul on ilmselge, et ilma tehnoloogia ja idufirmadeta me tulevikus ei saa – ettevõtluses ei piisa sellest, kui teha täpselt sama asja, mida on tehtud viimased 30 aastat. Kuna kõik sektorid muutuvad tehnoloogipõhiseks, näeb Villig, et on vaja inimesi, kes mõtlevad, kuidas tehnoloogia abil midagi täiesti teistmoodi teha. Muidu ei ole Eesti riik tema hinnangul 10 aasta pärast konkurentsivõimeline.

Kolm Taxify asutajat ja osanikku on Rikaste TOPi esisajas: Markus Villig, Oliver Leisalu ja Martin Villig. Vaata värsket edetabelit SIIT.

Kuidas on juhtida väga kiiresti kasvavat idufirmat, kui pardale on tulnud väga suuri investoreid?

Muidugi peab ettevõtte juhtimine ajaga kaasas käima. Kui ma viis aastat tagasi alustasin ja olin põhimõtteliselt üksinda, siis ei olnudki midagi juhtida. Nüüd olen pidanud käigu pealt aru saama, kuidas organisatsiooni kasv õigesti tööle panna, et inimesed oleks motiveeritud ja liiguks õiges suunas, aga samas ei oleks liiga palju bürokraatiat ja me liiguks ikkagi endiselt kiiresti. Me oleme kasvanud viie aastaga sisuliselt nullist rohkem kui 600 töötajani, kellest umbes 250 on Eestis ja ülejäänud laiali 25 kontori peal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755