Autor: Indrek Kald • 15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kübertalgutel täna kümned IT-koolitused

RIA küberturvalisuse teenistuse juht ning talgupäeva korraldaja Uku Särekanno.
Foto: RIA.com Marketplaces OÜ
Tänasel kübertalgupäeval koolitavad infoturbeeksperdid kümnete asutuste töötajaid ning koolilapsi üle Eesti.

Päeva jooksul külastavad Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) töötajad, IT-ettevõtete eksperdid ning teised valdkonnaga seotud spetsialistid perearstikeskusi, koole, ajalehetoimetusi ja riigiasutusi, sh riigikogu.

RIA küberturvalisuse teenistuse juhi ning talgupäeva korraldaja Uku Särekanno sõnul soovitakse levitada võimalikult palju teadmisi selle kohta, kuidas IT- ja nutiseadmeid turvaliselt kasutada ning kaitsta ennast küberkurjategijate- ja kiusajate eest.

"Paraku kasvab intsidentide arv pidevalt, inimesed ei taju alati kübermaailma ohtusid, mistõttu on väga oluline tõsta iga kasutaja teadlikkust. Mul on hea meel, et meie talgupäeva üleskutsega on liitunud kümned kolleegid partnerasutustest, kes annavad koolitajatena olulise panuse küberturvalisuse tõstmisse," ütles ta.

Oktoobris tähistatakse küberturvalisuse kuud, mille jooksul korraldavad sajad asutused ning valdkonnaga seotud liidud kogu Euroopas erinevaid üritusi ja kampaaniaid, et rõhutada turvalise ja teadliku käitumise olulisust kübermaailmas.

RIA korraldab talgupäeva esimest korda ning see on asutuse panus selle kuu üritustesse. Koolitused toimuvad Harjumaal, Tartu- ja Põlvamaal, Lääne-Virumaal, Raplamaal ja Viljandis.

Septembris registreeris RIA intsidentide lahendamise osakond (CERT-EE) 354 intsidenti, mis on 70 võrra enam kui augustis. Aasta jooksul on üksus registreerinud üle 8700 juhtumi ning kõige suurema osa intsidentidest moodustab pahavara.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755