Autor: Indrek Kald • 22. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltimaade suurfirmad ei pea küberriske prioriteediks

Suurfirmad ei näe küberkuritegevust suure ohuna.
Foto: pixabay.com
Baltimaade suurfirmade finantsjuhtidest peab vaid 2-3 protsenti küberriski oluliseks probleemiks, kuigi järgmisel aastal on ettevõtete üheks peaeesmärgiks digitaliseerimine, automatiseerimine ja innovatsioon.

"Eestis näeb 19, Lätis 18 ja Leedus 16 protsenti finantsjuhtidest, et nende ettevõtted keskenduvad järgmisel aastal automatiseerimisele, digitaliseerimisele ja innovatsioonile. Sellega peaks käsikäes käima küberriskide prioriteetsuse kasv, kuid uuringu kohaselt ei peeta seda riski veel oluliseks," ütles SEB panga juhatuse liige ja ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov.

"Sinu äri on ohus - mida ettevõte peab teadma infoturbest" toimub 15.11.2018. Tutvu programmiga ja pane end kohe kirja SIIN!

"Kas see tuleneb sellest, et ettevõtete IT-turbe võimekus on eelmainitud plaanidest juba sammu võrra ees või ei osata veel riske karta, näitab aeg. Finantsjuhte panevad hoopis rohkem muretsema kasumimarginaalid, tööjõu kättesaadavus ja üldine kulude kasv," lisas ta.

Sokolov tõi esile, et valdavalt ei kasutata praegu toodete ja teenuste müügis digitaalseid kanaleid. 75% Läti, 61% Eesti ja 52% Leedu suurettevõtetest ei kasuta üldse digitaalseid kanaleid oma käibe suurendamiseks. Samas on Eestis juba 10% suurfirmasid, kes suudavad müüa üle poole oma kaubast või teenustest puhtalt elektrooniliste kanalite kaudu. See on ka Balti riikide kõrgeim näitaja.

SEB korraldas septembris kuuendat korda Balti riikide suurettevõtete finantsjuhtide uuringu. Fookuses oli ettevõtete hinnang majandusolukorrale, peamised probleemid ning võimalused ärikeskkonnas. Uuringus osales 226 ettevõtet, kelle aastakäive ulatub vähemalt 20 miljoni euroni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755