Autor: Indrek Kald • 22. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia pakub interneti päevapakette üle maailma

Telia uus äpp näitab reisil olles andmeside kulu.
Foto: Janika Kuusik, Telia Eesti personaliüksuse direktor
Ainsa Eesti operaatorina pakub Telia sellest nädalast mobiilse interneti päevapakette üle terve maailma enam kui sajas riigis.

Pakettide hinnad algavad kuuest eurost. Kõnesid ja sõnumite saatmist see muudatus ei puuduta.

Telia Eesti rändlusteenuse juhi Helve Rammul sõnul tuli uute pakettide nimel teha ka ohverdusi. "Uute päevapakettide kehtestamine eeldas ajutiselt teatud välisoperaatoritega internetiteenuse peatamist, kuniks nad uuendavad Telia klientidele kehtivat internetipakkumist. Uuenduse puhul on kindlaks võitjaks aga tarbija, sest enam ei ole ohtu sattuda kallisse võrku ja saada üllatusarve," sõnas ta.

Näiteks Kataris pakub Telia nüüd päevapaketti, mis sisaldab üheksa euro eest 100MB andmesidemahtu. Sama üheksaeurost tasu küsis üks sealne operaator 1MB eest, ent tema teenuse kasutamine lõpetati.

Rammuli kinnitusel käivad soodsamate hindade nimel läbirääkimised erinevate operaatoritega. "Loodetavasti on peagi avatud mõistliku hinnaga internetiteenus ka nendes võrkudes, mis hetkel on Telia klientide jaoks suletud," märkis ta.

Teise uuendusena ei pea uute pakettide puhul keegi enam "pimesi" internetti kasutama, sest Telia äpist saab ülevaate, kui palju on reisil viibides kulunud internetimahtu, kaua kasutusel olev päeva- või nädalapakett veel kehtib ning kui suur on jooksev arve.

Kui inimene ei soovi reisil viibides internetti kasutada, tuleb tal oma seadmes lülitada andmerändlus ehk data roaming välja. Küll on mobiilne internet Telia teatel turvalisem kui kohalike avatud WiFi-võrkude kasutamine.

Uusi päevapakettide eraldi tellima ei pea, pakett rakendub automaatselt, kui inimene on alustanud sihtkohariigis mobiilse interneti kasutamist. Paketi kehtivusaeg on 24 tundi. Kui reis on pikem ja inimene soovib kasutada internetti pikema aja jooksul, on mõistlik tellida nädalapakett kas SMSi teel või Telia äpis.

Euroopa Liidus reisides jäävad kehtima juba harjumuspärased tingimused ning ELi piires reisides saab kasutada oma mobiilipaketis sisalduvat mobiilse interneti mahtu samadel tingimustel nagu Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755