Autor: Kristjan Pruul • 23. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norrakad ostsid enamusosaluse Meritis

Foto: Kuvatõmmis
Merit Tarkvara senised aktsionärid Andres ja Kaja Kert otsustasid enamusosaluse müüa Norra rahvusvahelisele äritarkvara ettevõttele Visma.

"Põhjuseid oli kaks: esiteks saab uute osanike abil pakkuda klientidele selliseid lahendusi, tooteid ja tarkvara, mida me ise ei oleks jõudnud välja arendada. Teiseks oli hind hea," kommenteeris Andres Kert.

Küsimusele, kas Meriti osanikud otsisid ostjat või otsis Visma Meritit, vastas Kert, et Visma tuli nende juurde. Senistele omanikele jääb vähemusosalus ja Kerdi kinnitusel jätkab ta ka edaspidi tööd Merit Tarkvara juhina.

Advokaadibüroo Cobalt nõustatud tehingu tulemusel omandas Visma äriregistri andmetel 70protsendilise osaluse Meritis. Visma on üks Põhja-Euroopa juhtivatest äritarkvara ja -teenuste pakkujatest, mis on esindatud kaheteistkümnes riigis ning sellel on ligikaudu 8500 töötajat.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755