Autor: Indrek Kald • 23. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto pääses võrdõiguslike suurfirmade edetabelisse

Tieto Estonia juht Anneli Heinsoo.
Foto: Julia-Maria Linna
Maailma 3000 suurettevõtte kohta koostatud võrdõiguslikkuse edetabelis sattus esimese poolesaja sekka vaid üks tehnoloogiafirma - Eestiski tegutsev Tieto.

Rahvusvaheline mittetulundusühing Equileap avaldas sektoriülese soolise võrdõiguslikkuse edetabeli, mille eesmärk oli uurida, kui võrdseid võimalusi pakuvad 23 riigi 3000 suurfirmat oma töötajatele. Võrreldes eelmiste aastatega paranesid tulemused pea kõikide tööstusharude ettevõtetes, kuid tehnoloogiafirmades eelistatakse endiselt mehi naistest rohkem.

Tehnoloogiasektorist jõudis TOP 200 sekka 14% uuringus osalenud IT-ettevõtteist, mis on 11% parem tulemus kui eelmisel aastal. Koguarvestuses paigutus Tieto 21. positsioonile. Järgmine edetabelisse pääsenud tehnoloogiavaldkonna ettevõte oli Salesforce, mis jõudis 64. kohale.

Tieto Estonia personalijuhi Laura Eelmaa sõnul seisavad nad igas riigis võrdõiguslikkuse eest. "Väärtustame oma inimesi sõltumata nende soost või taustast. Ühtlasi saadame sellega väärtuspõhise sõnumi ka oma klientidele ja koostööpartneritele," märkis ta.

Equileapi aruande järgi on kõige võrdsemate võimalustega ettevõtted kommunikatsiooni, finants- ja kommunaalvaldkonnas. Madalamate näitajatega ettevõtted tegutsevad energia- ja tööstussektoris.

Edetabeli koostamisel võttis Equileap aluseks 19 kriteeriumit, sh vaadati soolist võrdsust juhtivatel kohtadel, karjäärivõimalusi soopõhiselt, palgalõhet, vanemapuhkust, värbamisstrateegiat, kehtestatud reegleid jms. Equileapi koostatud edetabel ja metoodika on kättesaadavad SIIN.

Soome Tieto annab tööd enam kui 14 000 inimesele, kellest 300 töötab Eestis. 1994 loodud Tieto Estonia AS keskendub tarkvaraarendusele, äriprotsesside ja infosüsteemide automatiseerimisele, IT-taristuteenustele ning pangandustarkvara tootearendusele ja müügile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755