Autor: Mait Kraun • 28. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti kvartalitulemused panid aktsia kallinema

Foto: Scanpix
Microsoft teatas kolmapäeval oma kvartalitulemused, mis panid aktsia kallinema, vahendab MarketWatch.

Microsoft ületas tulemustega suurelt analüütikute ootusi. Puhaskasum suurenes 34 protsenti, 8,8 miljardi dollarini (1,14 dollarit aktsia kohta). FactSeti küsitletud analüütikud ootasid puhaskasumiks 7,46 miljardit dollarit. Käive tõusis 19 protsenti, 29,08 miljardi dollarini – ka see näitaja oli analüütikute prognoositust kõrgem.

Ettevõtte aktsia on pärast tulemuste teatamist kallinenud kahe päevaga ligi 5 protsenti. Terve aasta jooksul on aktsia tõusnud 19 protsenti. Tõsi, täna on aktsia kukkunud 1,5 protsenti, mille põhjuseks võib pidada üldist turgude langust.

Microsoft kasvu veavad pilveteenuste äri ja Azure’i üksus, mis kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 76 protsenti. Ükski teine üksus nii suurt kasvu ei saavutanud.

„Microsofti pilveteenuste äri tulemused olid muljetavaldavad ning see toetab meie seisukohta, et pilveteenustele tehtud kulutuste kasv peaks 2019. aastal veelgi kiirenema,“ kirjutas Wedbush Securitiesi analüütik Dan Ives kolmapäeva õhtul klientidele.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755