Autor: Indrek Kald • 29. oktoober 2018

Eesti alustab digikoostööd Prantsusmaaga

Eesti teeb digiteemadel koostööd Prantsusmaaga.
Autor: pixabay.com

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist leppis Pariisis Prantsusmaa riigisekretäriga digiküsimustes Mounir Mahjoubiga kokku konkreetsetes sammudes kahe riigi edasises digikoostöös.

"Usun, et digikoostöö memorandum, mis kevadel Eesti ja Prantsusmaa digiministrite allkirjad sai, loob uusi tegutsemisvõimalusi Eesti ettevõtetele, kuid ainult juhul, kui see koostöö päriselt toimimia hakkab. Leppisime riigisekretär Mahjoubiga kokku konkreetsed kontaktisikud, kes memorandumis kokku lepituga edasi liiguvad," märkis Rene Tammist. See on suur edasiminek sõnadelt tegudele, lisas ta.

"Soovime tihendada kahe riigi vahel nii ekspertide visiite kui mentorlust, ühiste ürituste korraldamist, riigi infosüsteemide tehniliste lahenduste jagamist kui ka seisukohtade koordineerimist Euroopa Liidu digivaldkonna poliitikate osas," selgitas Tammist.

Eesti ja Prantsusmaa sõlmisid kevadel ametliku digikoostöö leppe, et tagada tihedam koostöö Eesti ja Prantsuse valitsuste vahel e-valitsemise ja digiriikluse vallas. Märtsis allkirjastatud koostööleppes märkisid pooled soovi hoida digivaldkonda riigi poliitikate horisontaalse prioriteedina, teatas majandusministeerium.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112