Autor: Indrek Kald • 30. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Kaljulaid kohtus Bloombergiga

Kersti Kaljulaid ja Michael Bloomberg.
Foto: VPK
Ümbermaailmareisil president Kersti Kaljulaid kohtus Detroidis endise New Yorgi linnapea Michael Bloombergiga, kellega rääkis muuhulgas ka Eesti digiühiskonnast.

Seoses Detroitis toimuva innovatsioonikonverentsiga City Lab, kus ka president Kaljulaid esineb, räägiti Bloombergiga pikemalt omavalitsuste koostööst kodanikuühiskonnaga ja innovaatilistest lahendustest, mida omavalitsused saavad kasutada transpordi ja säästliku arengu vallas.

Michael Bloomberg on maailma rikkuselt 11. inimene, tema vara suuruseks hinnati tänavu suvel 52 miljardit USA dollarit. Bloomberg on ühinenud algatusega, mille liikmed lubavad annetada heategevuseks vähemalt poole oma varast.

Detroidis täna toimuval konverentsil arutatakse maailma linnade tulevikuväljakutseid ning jagatakse kogemusi nende lahendamisel. President Kersti Kaljulaidi esinemist, kus riigipea vastab küsimustele Eesti digiühiskonna kohta, on võimalik otse vaadata Eesti aja järgi 15.35 aadressil: citylab2018.theatlantic.com.

Seejärel sõidab riigipea New Yorki, kus kohtub ÜRO peasekretäri António Guterresi, frankofoonia riikide ja Aafrika Liidu riikide suursaadikutega, kõneleb Eesti digiühiskonnast Columbia Ülikoolis ning külastab New Yorgi Eesti Kooli.

President Kaljulaid alustas 20. oktoobril töövisiiti Austraalias ja Okeaanias, mille peamiseks eesmärgiks oli koguda toetust Eesti kandideerimiseks ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks. Lisaks Austraaliale külastas Kaljulaid koos kaaskonnaga Vanuatut, Fidžit ja Uus-Meremaad, kust lendas edasi USAsse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755