Autor: Indrek Kald • 10. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship võitis Eesti-Saksa majandusauhinna

Starship Technologiesi esindaja Mathias Vaarmann saab auhinna Saksa-Balti kaubanduskoja juhilt Florian Schröderilt ja Saksa suursaadikult Christoph Eichhornilt.
Foto: Erik Peinar
Pakirobotifirma Starship Technologies pälvis Eesti-Saksa majandusauhinna ja aasta idufirma tiitli, kuna on rahvusvahelise žürii hinnangul oma lahendust juba tõestanud ning omab kõrget potentsiaali Saksamaa turul.

"Kõik finalistid tegid viimases voorus žüriile tugeva ja professionaalse esitluse ning tuleb tunnistada, et väga raske oli neist vaid ühte välja valida. Lõpuks sai määravaks asjaolu, et Starship Technologiesi lahendus on end juba tõestanud, ettevõtet on investorina usaldanud Daimleri kontsern ning neil on juba Saksamaal toimiv partnerlussuhe oma sektoris liidrite hulka kuuluvate jaekaubanduskontserniga Metro Group ja kullerfirmaga Hermes," lausus žürii liige ja koordinaator Florian Schröder, Saksa-Balti Kauabanduskoja peadirektor.

Kaubanduskoja Eesti büroo juhataja Tarmo Mutso sõnul otsivad Euroopa majanduse juhtriigis Saksamaal tööstus- ja teenindusettevõtted pidevalt uusi nutikaid lahendusi ja tehnoloogiaid, mis annaksid neile konkurentsieelise.

"Tänavuse Saksa-Eesti majandusauhinna eesmärk oli leida ja tunnustada neid parimaid Eesti idufirmasid, kellel on kõrge potentsiaal ka Saksamaa suunal," lisas ta.

Tänavuste finalistide sekka kuulusid Starship Technologiesi kõrval uue põlvkonna optiliste kaablivõrkude arendaja Estonian Fiber, koduste meditsiinitestide arendaja Selfdiagnostics, autotööstustele digitaalseid logistikalahendusi pakkuv Autobahn Technologies ning kinnisvarahalduslahenduste pakkuja Moderan Solutions. 

Tarmo Mutso lisas, et Saksa-Eesti majandussuhetes silmapaistval kohal olev IT-sektor on väga suure äripotentsiaaliga tulevikusuund. "Selle ilmekaks näiteks on ka tuleva aasta 21. jaanuaril Düsseldorfis toimuv esimene Saksa-Balti digikohtumine, kus mõlema riigi ettevõtjad jagavad kogemusi ja otsivad ühisosa erinevatel IT-tulevikulahenduste, e-valitsemise, küberturvalisuse, nutika linnakeskkonna ja energiataristu, logistikalahenduste ning Tööstus 4.0 ja asjade interneti teemadel," märkis ta.

Saksa-Eesti majandusauhinna võitja tiitli andis Starship Technologiesile üle Saksamaa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn.

Saksa-Balti Kaubanduskoda annab iga-aastast majandusauhinda välja kõigis kolmes Balti riigis. Auhinna laureaatideks on kohaliku taustaga ettevõtted, kellel on väga innovatiivsed tooted või teenuseid, potentsiaal siseneda suurele eksporditurule ning ka seos Saksamaaga, näiteks partnerite või sihtturu näol.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755