Autor: Kristel Härma • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cleveroni kullerrobot ootab pääsu sõiduteele

Pakirobotite tootja Cleveron on arendanud oma esimese kullerroboti, mis ootab rohelist tuld isesõitvatele sõidukitele. Siis on plaanis tuua need sõiduteedele.
Foto: Cleveron

Cleveroni asutaja ja juht Arno Kütt ütles, et nad tutvustavad oma kullerrobotiga kontseptsiooni, millega asendada kullereid. Küti sõnul on neil võrreldes Starshipi juba tuttavate robotitega kolm erinevust: nende robot hakkab sõitma mööda sõiduteid, saab peale võtta paarsada kilogrammi kaupa ehk mitme inimese pakid ning seda robotit ei pea inimene kodus ootama. „Meie pakiautomaadid on inimestel kodudes ja meie robotkuller paneb ise pakid sinna. Ta võib sõita öösel ja pakid ära panna ning inimene ei pea minema neid ise vastu võtma,“ rääkis ta.

Küti kinnitusel Cleveron ja Starship omavahel võistlema ei hakka. „Tegelikult konkureerib kogu e-kaubandus praegu tavakaubandusega. Kindlasti ei saa olla nii, et kas üks võidab või teine," ütles ta ja lisas, et ruumi on kindlasti mõlemale ning mängu tulevad veel droonid ja muud vahendid pakkide kohale toimetamiseks. "Me pigem konkureerime koos tavakaubandusega, aga meil on veidi erinevad teed."

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755