Autor: Indrek Kald • 20. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise laenas 73 mln eurot

Transferwise´i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Foto: Andres Haabu
Finantstehnoloogia ettevõte TransferWise laenas 65 miljonit naela (73 mln eurot) käibekapitalinõuete toetamiseks. Sündikaatlaenu pakkumises osales ka Eesti LHV Pank.

Eesti juurtega TransferWise on finantstehnoloogia ettevõte, mis võimaldab kiiret valuutavahendusteenust inimestele, kes reisivad, elavad või töötavad välismaal. Ettevõttel on üle nelja miljoni kliendi, kes liigutavad igakuiselt platvormi abiga rohkem kui kolm miljardit eurot, säästes iga päev üle kolme miljoni euro.

Sündikaatlaenu juhib Suurbritannia pank NatWest ning laenu eesmärk on pakkuda TransferWise´ile paindlikku rahastamislahendust praeguste ja tulevaste käibekapitalinõuete toetamiseks.

"TransferWise´i tegevuse tuum on raha liigutamine ümber maailma kiiremini, odavamalt ja mugavamalt. See laen pakub kulutõhusat käibekapitali, mis aitab meil kasvuoludes pakkuda klientidele jätkuvalt erakordset teenust," rääkis TransferWise´i finantsjuht Matt Briers.

NatWesti suhetejuhi Matt Whittle´i sõnul on neil hea meel jätkata TransferWise´i toetamist. "NatWest on teinud tihedat koostööd kogu meeskonnaga, et struktureerida ettevõtte vajadustele vastav rahastamislahendus, mis arvestab ettevõtte eksponentsiaalset kasvu ja ainulaadset ärimudelit. Oleme valmis edasiseks koostööks ja toetame meeskonna tuleviku kasvuambitsioone," selgitas ta.

LHV Panga maksevahendajate ärisuuna juhi Andres Kitteri ütlusel on nad olnud TransferWise´i partneriks idufirma algusaegadest alates. "Näeme ennast partnerina, kes mõistab nende äri täielikult. Koostöö NatWesti ja teistega väljendab selgelt, et LHV on fintech-kogukonna jaoks tunnustatud ja usaldusväärne partner," rääkis ta.

2011 Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse asutatud TransferWise on enam kui tuhande töötajaga ükssarvik ehk üle miljardi eurose väärtusega ettevõte.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755