Autor: Indrek Mäe • 21. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptovaluutad on tugevas languses

Foto: Pixabay
Kõik suuremad krüptovaluutad on tugevas miinuses, seda peamiselt süvenenud spekulatsioonide tõttu, et see varaklass on tugevalt ülehinnatud.

Nii on bitcoin miinuses 7 protsendiga, makstes 4480 USA dollarit. Enam kui kümnendiku on oma väärtusest kaotanud ethereum ja litecoin, mis maksavad vastavalt 132 ja 32 dollarit. Ripple’i väärtus on sarnaselt bitcoiniga vähenenud 7 protsendi võrra ning see on jõudnud 0,44 dollarini. Monero on miinuses pea 9 protsendiga.

Krüptovaluutade mull

Üheks languse põhjuseks on Euroopa Keskpanga juhtkonda kuuluva Benoit Coeure'i väljaütlemised Baselis, mille kohaselt on bitcoin osa ühest suurest mullist. „Tegemist on Ponzi skeemiga ning see põhjustab hävingut,“ hoiatas ta.

„Bitcoin on üks väga tark idee, kuid kahjuks pole kõik targad ideed head ideed,“ nentis ta. Täpsemalt näeb Coeure mulli selles, et bitcoin on suutnud praegusele tasmele liikuda vaid mõnesaja dollari suuruselt väärtuselt, ning ohumärgiks on ka see, et vahepeal kerkis krüptovaluuta väärtus isegi 20 000 dollarini.

Bitcoini hind on Coeure'i väljaütlemiste taustal kahe päeva jooksul langenud üle 15 protsendi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755