Autor: Indrek Kald • 26. november 2018

Robotex algab juba sel nädalal

Robotex toob Tallinna robootikahuvilisi enam kui 40 riigist.
Foto: Robotex
30. novembrist 2. detsembrini toimub Tallinnas Pirita teel messikeskuses taas robootikafestival Robotex, mis toob paljudest riikidest kokku kümned tuhanded võistlejad, eksperdid ning tavakülastajad.

"Festivalil on erakordselt põnevaid võistlusi, mida vaadata, siginat-saginat täis messiala, osaleda saab töötubades. Robotex on Eesti täiesti oma bränd ja seega meie au ja uhkus," kommenteeris 18. korda  toimuva festivali Robotex tegevjuht Ave Laas.

Robotexi südameks on robootikavõistlused, milles osaleb rohkem kui 40 riigi võistlejaid. Kolme päeva jooksul toimub 26 võistlust, sh ettevõtlusvõistlus, Starshipi loomade päästmise võistlus, Taxify võistlus, Tartu Ülikooli robotite korvpall, TalTechi folkrace´i võistlus ning Insplay võistlused "Meie esimene start-up".

Tehnoloogianäitusel on toodete-teenustega väljas Cleveron, Starship, XPRIZE, Insplay jt. Tervise Arengu Instituut tutvustab suhtlusrobotit Abot, Milrem näitab isejuhtivat tanki, TalTech toob kohale isesõitva auto, Cleveron demonstreerib oma kullerrobotit, Formula Student esitleb vormelit, KNM on väljas hologrammidega, Tartu Ülikooli stendil saab vaadata ja proovida ClearBoti roboteid, kõige kiiremat kaamerat ja kõige külmemat jäätist.

Mullu külastas Robotexi üle 27 000 inimese. Robootikafestivali auhinnafond on tänavu ligi 100 000 eurot, võistkondi astub võistlustulle 1161.

Robootikasündmust korraldab MTÜ Robotex, partnerite seas on Starship, Cleveron, Elisa, Startup Estonia, Tallinna linnavalitsus, EAS, USA saatkond, Hollandi saatkond, Proekspert, CDP Technologies, Tartu Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052