Autor: Indrek Kald • 1. detsember 2018

Oktoobris sündis telefonimüügi rekord

iPhone Xi esitlus.
Foto: Apple
Oktoobris ostsid eestlased üle 33 000 uue mobiiltelefoni 12,1 miljoni euro eest, mis on 22 protsenti suurem summa kui eelmisel kuul. Seejuures on sellest sügisest hakatud järjest enam ostma kalleid Apple´i telefone.

"Eestis teevad mobiilimüügi numbrid sarnaselt auto- ja kinnisvaralaenude võtmisega rekordeid. Eestlased näevad tulevikku selgelt helgetes toonides ning niiöelda tarbimispidu käib," rääkis Tele2 Eesti müügidirektor Aare Uusjärv.

BRC Market Expertsi statistika kohaselt kasvas keskmine nutitelefoni kättesaamishind ühe kuuga 61 euro võrra, 417 euroni.

"Sellest sügisest on eestlased hakanud järjest rohkem kalleid Apple´i telefone ostma. Tele2 müügistatistika kohaselt kasvas oktoobris iPhone´ide turuosa varasema kuuga võrreldes kaks korda," rääkis Uusjärv.

"Kuna iPhone´i ostja teab üldjuhul täpselt, mida ta tahab, siis puudub kliendil vajadus isegi poodi kohapeale proovima minna. Kogu Tele2 veebipoes telefonidele kulutatud rahast läks kaks kolmandikku just iPhone´ide ostmiseks," lisas Tele2 Eesti müügidirektor.

Kokku on Eestis kümne kuuga müüdud ligi 314 000 uut mobiiltelefoni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052