Autor: Kristel Härma • 12. detsember 2018

Taizo Son plaanib toetada veel rohkem Eesti firmasid

Startup'ide investor ja riskikapitalifirma Mistletoe asutaja ja juht.
Foto: Liis Treimann
Eesti idufirmadesse kõvasti investeerinud Jaapani ettevõtja ja investor Taizo Son on leidnud Eestis palju sõpru ja järgmisel aastal võib ta toetada veel rohkem Eesti firmasid, rääkis ta intervjuus Äripäevale.

„Kõik investeeringud on minu kapitalist,“ ütles Taizo Son, kelle riskikapitaliettevõte Mistletoe on investeerinud maailmas 155 miljonit dollarit pea sajasse idufirmasse. Eestis on ta seni panustanud Funderbeami, Jobbatticali ja LeapINi. Nii Lift99 kui ka Funderbeam said mõlemad Taizo Sonilt ligikaudu 2 miljonit eurot. Jobbatical sai Mistletoe juhitud investeerimisringis 4 miljonit dollarit. LeapINi investeeris Mistletoe koos Thorgate Venture´iga ringis, kus koguti 1,3 miljonit eurot.

Läbirääkimised käivad viienda idufirmaga ning Son ise on asutanud Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus laste ja noorte loovuskiirendi Vivita.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052