Autor: ITuudised.ee • 17. detsember 2018

TTÜ saab digivalitsemise tippkeskuse

Digivalitsemise labor on TTÜ Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi initsiatiiv.
Foto: digigovlab.ee/et/
Täna hommikul avatakse Tallinna tehnikaülikooli Ragnar Nurkse instituudis uus digivalitsemise tippkeskus DigiGovLab (DGL), millest peaks saama Läänemere piirkonna e-valitsemise uurimis- ja teadustöö lipulaev.

Labor on TTÜ Ragnar Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudi initsiatiiv töötada välja tulevikku vaatav ja digiajastule sobilik riigivalitsemise lähenemine.

Digiajastul tähendab avaliku sektori innovatsioon mitte lihtsalt üksikutest teenustest või tegevustest loobumist või nende digitaliseerimist, vaid radikaalselt riigi ja valitsemise toimimispõhimõtete ümbermõtestamist, et leida uus tasakaal vajaliku stabiilsuse ja väleduse vahel, seisab labori tutvustuses.

 

Uus digivalitsemise labor on TTÜ teatel ka hea tööriist ajakirjanikele, kes oma igapäevatöös katavad teemasid nagu e-hääletamine, e-valitsemine, tehisintellekt, suurandmed, masinõpe, kaasamine digiajastul, piiriülene andmevahetus ja andmeanalüütika valitsemisel.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932