Autor: Indrek Kald • 7. jaanuar 2019

Eesti saab Las Vegases auhinna

Innovatsiooniauhinna võtab vastu USAs visiidil olev haridus- ja teadusminister Mailis Reps.
Foto: Andres Haabu
Maailma ühe mõjukama tehnoloogiakonverentsi ja -messi CES korraldajad annavad Eestile homme Las Vegases üle innovatsiooniauhinna, mille võtab vastu USA-visiidil olev haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

Tehnoloogiakonverentsi ja -messi CES korraldav USA tarbijatehnoloogia ühing (CTA) koostab iga-aastast riikide ülevaadet 25 näitaja põhjal, millega hinnatakse muuhulgas riiklike tugivõrgustike, seadusloome ja taristu võimalusi ning riigi võimekust innovatsiooni toetada. Esimest korda võrdluses osalenud Eesti on tänavu edetabeli tipus.

Kolmapäeval viibib minister Reps samuti CTA kohtumisel ning osaleb Las Vegases ministrite töölõunal.

Täna kohtub Reps Los Angeleses Lõuna-California ülikooli Rossier´ hariduskooli õppejõudude ja õpilastega, Los Angelese koolipiirkonna ja Getty Fondi juhtidega. Kohtumistel arutatakse õpetajaametiga seonduvaid väljakutseid ning kooliväliste tegevuste ühendamist õppimisega läbi haridusprogrammide.

Neljapäeval on minister Stanfordi ülikoolis, kus peab avaliku loengu tuleviku haridusest ja oskustest ning nende ühendamisest. Avalikku loengut algusega kell 22 Eesti aja järgi on võimalik jälgida otseülekandena siit. Lisaks kohtub minister Stanfordi õppejõudude ja tudengitega.

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105