Autor: Indrek Kald • 23. jaanuar 2019

Tartus algab taas idufirmade festival

Startup Day festival toimub ülikooli spordihallis.
Foto: Anette Tõugjas
Tänasest reedeni toimub Tartus idufirmade festival Startup Day, mille kaaskorraldaja Tartu Ülikool keskendub teaduspõhiste idufirmade arendamisele.

Ülikooli programmis on ühendatud teadus ja ettevõtlus. "Meie eesmärk on aidata ülikooli tippteadusel jõuda ärisse ja ühiskonda, inspireerida inimesi ettevõtteid rajama, toetada teaduspõhiste idu- ja kõrvalfirmade (spin-off) uuenduslikke ideid ja projekte koostöös partnerülikoolidega," ütles Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura.

"Partnerluse pikemaajaline eesmärk on teha rahvusvahelist koostööd, et suurendada teaduslikul uurimusel põhinevate firmade ellujäämise tõenäosust ning tagada nende edu," lisas ta.

Ülikooli programmi raames peavad ettekandeid oma ala asjatundjad ning osaleda saab seminaridel, kus arutletakse ülikoolide rolli üle teadus- ja tehnoloogiapõhiste idufirmade arendamisel.

Lisaks tutvustavad ülikooli tudengid, teadlased ja noored ettevõtjad 24.–25. jaanuaril uusi põnevaid äriideid esitluslaval.

Kolmandat korda osaleb festivalil ettevõte Ergoway, mis pakub töötervishoiu ja ergonoomika teenuseid. Ergoway looja ja juhi, ülikooli doktorandi Triinu Sirge sõnul on Startup Day suurepärane koht, kus tutvustada oma alustavat ettevõtet, luua ärikontakte ja leida kliente.

"Meile on suur au, et meid on valitud TÜ kõrvalfirmade seast TÜ demoalale. See võimaldab jõuda laia sihtrühmani, sealhulgas välisklientideni, sest tegu on ju rahvusvahelise üritusega. Alustav ettevõtja ilmselt omal käel sinna ei satuks või ei leiaks piisavalt raha osalemiseks," rääkis Sirge, kelle sõnul on Tartu ärifestival neile aasta tähtsaim mess.

Startup Day festival sünnib väga eriilmeliste Tartu organisatsioonide koostööna. Festivali korraldavad Startup Day MTÜ, Tartu Ülikool, Tartu linn, Startup Estonia ja Tartu idufirmade kogukond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052