Autor: Mait Kraun • 27. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: tehisintellekt röövib USAs veerandi töökohtadest

Tehisintellekt hakkab esimesena asendama teenindajaid ja kassiire.
Foto: Pixabay
Robotid ei asenda kõiki inimesi, aga Ameerika Ühendriikide töökohtadest veerand satub löögi alla, sest tehisintellekt kiirendab automatiseerimise protsessi, vahendas CBS News Brookings Institutioni raportit.

Raportis, mis avaldati selle nädala neljapäeval, kirjutatakse, et 36 miljoni ameeriklase töö on "tõsises ohus" – see tähendab, et peagi võidakse 70 protsenti nende ülesannetest asendada robotitega, mille jaoks on tehnoloogia tegelikult juba olemas. Kõige enam mõjutab see kokkasid, teenindajaid ja teisi toitlustussektoris töötavaid inimesi. Automatiseerimise eest ei pääse ka veokijuhid ja kontoris lihtsamaid ülesandeid täitvad inimesed.

Brookingsi raporti üks autoritest Mark Muro tõdes, et muutused võivad toimuda nii mõne aasta kui ka mitme kümnendi jooksul. Aga tõenäoline on see, et järgmise majanduslanguse ajal protsess kiireneb. Tavaliselt hakkavad ettevõtted kasutama kulusid vähendavaid tehnoloogiaid ajal, mil nende töötajate arv väheneb.

Mis on tehisintellekt ja kuidas seda ettevõttes praktiliselt kasutusele võtta? - saad lähemalt teada veebiseminaril 30. jaanuaril kell 11-13. Rohkem infot ja registreerimine SIIN.

Osades uuringutes on leitud, et sarnane protsess toimus ka eelmiste majanduskriiside ajal. Osaliselt on see ka põhjus, miks 2008. aasta finantskriisist taastumise esimestel aastatel palju töökohti ei loodud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755