Autor: Indrek Kald • 31. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-arvete vahendaja Telema kasvas 14%

Telema juht Hele Hammer.
Foto: Raul_Mee
Mullu vahendas Baltimaade suurim e-arvete operaator Telema oma võrgustikus rohkem kui 16 miljonit e-dokumenti, aastane kasv ulatus 14%ni.
16 miljonit on ettevõtte ajaloo suurim dokumendimaht. Kokku loodi Telema võrgustikus eelmisel aastal üle 13 000 uue partnerivahelise ühenduse.

"Näitasime tugevat kasvu kogu oma võrgustikus nii Eestis, Lätis kui Leedus. Samas näeme valdkonnas endiselt veel tohutut kasvupotentsiaali, mida loodame lähiaastatel realiseerida," lausus Telema tegevjuht Hele Hammer.

Firma jaoks kujunes aasta edukaks ka kliendi geograafia arvestuses. Kui jaanuaris 2018 oli Telemal kliente 23 riigis, siis aasta lõpuks oli vastav arv kasvanud 35ni. Selle arengu taga on suuresti ostuarvete menetlemise lahenduse Telema eFlow hea vastuvõtt rahvusvahelise haardega klientide poolt.

Detsembri keskel omandas Telema Läti mobillse müügismeeskonna rakenduse eAgent, täiendades oma tooteportfelli. "Usume, et suudame oma Baltikumi turuliidri positsiooni kinnistada, pakkudes klientidele veelgi kvaliteetsemat ja laiahaardelisemat teenuste valikut," ütles Hele Hammer.

Aastast 2000 tegutsev Eesti IT-ettevõte Telema on Baltimaade suurim elektroonilise andmevahetuse (EDI) ja e-arvete operaator, kes pakub lahendusi e-dokumentide vahetamiseks äripartnerite vahel. Telema abil vahetavad 4400 kauplust ja 1200 tarnijat omavahel elektroonseid tellimusi ja arveid.

Telema peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Belgias, Jaapanis ja Austraalias. Telemas on 35 töötajat ning ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755