Autor: Indrek Kald • 14. veebruar 2019

70 tudengit täna Ülemiste linnakus töövarjud

Täna toimub Ülemiste Citys töövarjupäev, mille raames on 70 IT-, personali- ja finantsvaldkonna tudengit TalTechist ja ettevõtluskõrgkoolist Mainor töövarjudeks 15 ärilinnaku ettevõttes.
Töövarjupäev Ülemiste Citys.
Foto: Marek Metslaid

Ülemiste City strateegilise arendaja ASi Mainor juhatuse esimehe Kadi Pärnitsa sõnul on töövarjupäev osa linnaku soovist viia kvaliteetse tööjõu puuduse olukorras tudengeid Eestist kui välismaalt kokku linnaku ettevõtetega nii praktika-, suvetöö- ja püsivate töökohtade täitmiseks.

"Tegemist on neljanda korraga, kui sarnane töövarjupäev linnakus aset leiab ning tänavu külastavad linnakut kolmel korral veel ka Põhjamaade ja Baltikumi ülikoolide tudengid ja lektorid, mis loodetavasti aitab samuti kaasa praktikantide arvu suurenemisele linnakus," selgitas Pärnits.

Töövarjupäeva jooksul tutvuvad üliõpilased eri ettevõtetes ja asutustes sealse töökeskkonnaga ning erinevate töövahendite ja tehnikatega, mis praktika-, suvetöö- või püsiva töötamise puhul neid ees ootaks.

Rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse kvaliteedijuht Kerstin Laidmäe märkis, et osalevad töövarjupäeval, kuna praktikantide võtmine on nende jaoks strateegiline valik ja hea võimalus tööandjal ja töötajal üksteist nii-öelda riskivabalt kombata.

"Loodame Ülemiste City suure töövarjupäeva abiga endale tõesti tulevasi praktikante leida ja pakume neile tol päeval läbimõeldud programmi, kuhu panustavad mitmed juhid ja võtmeisikud," lisas ta.

TalTechi IT-teaduskonna dekaani Gert Jervani sõnul on IT kõikjal, mistõttu seisab teaduskond hea selle eest, et pakkuda väga laia profiili ja taustaga spetsialiste alates programmeerijatest ja analüütikutest kuni arendajate, automaatikute ja elektroonikuteni.

"Võin väita, et meie tudengid saavad siin õppides nii maailmatasemel teadmised kui ka praktilised kogemused ning väga paljud tudengid leiavadki töö juba õpingute ajal," selgitas ta.

Tänasele töövarjupäevale on kaasatud sellised linnakus tegutsevad ettevõtted ja asutused nagu ABB, Ericsson, Fortum, HR Factory, LeapIn, Mainor, maksu- ja tolliamet, Playtech, Ramirent, RMIT, Ruutu 6, Securitas, Tallinna Lennujaam ja Tele 2.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052