Autor: Indrek Kald • 15. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansabi nägu nüüd rohkem tarkvara moodi

Hansab uuendas visuaalset identiteeti, et liikuda senisest riistavarapakkujast rohkem integreeritud tarkvaralahenduste pakkujaks.
Hansabi juht ja asutaja Aigar Urva.
Foto: Hansab

"See on märkimisväärne muutus meie jaoks just strateegilisel tasemel, kuna oleme aastate jooksul liikunud üha enam riistvara edasimüüjatest integreeritud tarkvaralahenduste loojaks ning võtnud täna ka väga selge suuna päris oma toodete arendamises, mis ka üsna pea turule jõuavad," selgitas Hansab Grupi asutaja ja tegevjuht Aigar Urva.

"Kui vaadata meie viimase aja suuremaid projekte, olgu see siis targa sadama lahendus koostöös Tallinna Sadamaga või multimeedia täislahendus koos Kaubamaja Grupiga, või ka humanoidrobot Pepper, kes õppis hiljuti meiega koostöös ära eesti keele, siis näeme selgelt, et kliendid vajavad rohkem täislahendusi," sõnas Urva.

Strateegiliste eesmärkide toetamiseks asutati selle aasta alguses ka uus ettevõte - Hansab IT Solutions. Tarkvaraarenduse ja toega tegeleva firma eesmärgiks on pakkuda terviklahendusi, mis hõlmavad nii riistvara, tarkvara kui ka integratsiooni.

"Samuti on meil 2019. aastal selge ambitsioon kasvatada ka oma ekspordimahtusid ning liikuda seniselt viielt turult uutele turgudele," kinnitas Aigar Urva.

Hansab Grupp on 28aastase kogemusega tehnoloogiaettevõte, mis tegutseb Baltimaades, Soomes ja Valgevenes. Hansabi lahendused hõlmavad lisaks pangandussektorile ka kaubandust, logistikat-transporti ning ka avalikku sektorit. Samuti turva, automaatika- ja iseteeninduslahendused, multimeedia- ja ekspositsioonitehnika ning isikutunnistuste- ja dokumentide tootmine.

Hansab Grupi peakontor asub Tallinnas ning ettevõttes töötab üle 300 inimese. Grupi mullune käive oli üle 27 miljoni euro.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755