Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: video teel avatud kontode arv kasvas 72%

Esimesena Eestis äriklientidele videokohtumise lahendust pakkuvas SEB pangas kasvas mullu video teel avatud kontode arv äriklientide hulgas 72%.
Videokohtumiseks vajaliku lahenduse testmine.
Foto: SEB

SEB alustas ärikliendi konto avamise teenuse pakkumist videokohtumise vahendusel veidi enam kui kaks aastat tagasi. Tänaseks on videosilla kaudu avatud 557 kontot. Muuhulgas on kliendid videosilla kaudu saanud oma ettevõtetele avada kontosid, viibides ise Hispaanias või Tais.

"Eelmisest aastast lisandus äriklientidele ka võimalus kohtuda video teel enda ärikliendihalduriga, mis võimaldab klientidel allkirjastada dokumente, küsida lisateavet panga teenuste ja toodete kohta ning küsida abi ettevõtte loomisel e-äriregistris," lisas SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen.

"2018. aastal kasvas äriklientide huvi videosilla kaudu kliendihalduriga kohtumiseks oluliselt. Kuna selleks pole tarvis pöörduda kontorisse või oodata järjekorras siis on see andnud klientidele märkimisväärse aja kokkuhoiu," sõnas ta.

SEB pakub äriklientidele video teel konto avamise teenust 2016. aasta detsembrist. Eelmisel aastal lisandus võimalus kohtuda kliendihalduriga videokohtumise teel. Kohutmiseks on vajalik SEB erakliendi internetipanga leping, Eesti ID-kaart või mobiili-ID ning arvuti veebikaamera, mikrofoni ja internetiühendusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755