Autor: Indrek Kald • 19. veebruar 2019

Eesti otsib tõsielukampaaniaga IT-talente

EAS kutsub välismaalt IT-talente kandideerima Eesti tuntud firmadesse ning lennutab lõppvooru pääsenud 25 inimest kohale tööintervjuudele ning Eestiga tutvuma.
Eelmisel sügisel soovis kampaanias Career Hunt osaleda üle 5500 inimese kogu maailmast.
Foto: careerhunt.eu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus käivitab teistkordselt IT-spetsialistidele suunatud turunduskampaania, mis lisaks laiemale teavitusele kutsub tehnoloogiaala asjatundjaid kandideerima Eesti ettevõtetesse. EASi programmi Work In Estonia raames toimuva kampaania tegevustest sünnivad dokumentaalklipid, mida omakorda levitatakse sotsiaalmeedias Eesti tutvustamiseks.

Eelmisel sügisel soovis kampaanias Career Hunt osaleda üle 5500 inimese kogu maailmast. Eesti ettevõtted pakkusid selle käigus välja ka esimesed 12 töökohta, millest pärast tööintervjuusid täideti koheselt üle poole.

Kampaania tulemusena avaldasid pea kõik tööandjad soovi kampaania kordamiseks. Eestit ihaldusväärse töökohana jäi välisriikides tutvustama rohkem kui 250 meediakajastust ning dokumentaalklipid kandidaatide tegevusest, teatas EAS.

Swedbanki karjäärikeskuse juht Grete Kotkas kinnitas, et projektil on mitmeid hüvesid. Tema sõnul ei saa lisaks ootusele leida tippspetsialiste alahinnata kasu, mida Career Hunt toob Eesti ettevõtetele ja riigi mainele tervikuna.

"Saame maailmale näidata, et oleme perspektiivikas ja mitmekesisusele avatud riik, kus toimub põnevaid asju," märkis Kotkas. Swedbankis asus eelmisel nädalal tarkvaraarendajana tööle esimesest kampaaniast leitud IT-spetsialist Luiz Brasiiliast.

Idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas ütles, et EASi kampaania suurendas Veriffi nähtavust. "Tänu sellele leidsime endale andmeanalüütiku Brasiiliast," sõnas ta. "Oleme ülimalt rahul, et meil õnnestus leida sellise tasemega talent," lisas Kotkas.

Work in Estonia programmijuhi Triin Visnapuu-Sepa sõnul on EASi toel otsitavad tippspetsialistid ainulaadsete oskustega inimesed, keda Eesti ettevõtted pole Eestist leidnud ning kellele ettevõtted on valmis maksma palka alates 2500st eurost kuus.

"Ühe sellise palgaga spetsialisti poolt jääb Eestisse maksuraha arvestuslikult ligi 16 000 eurot aastas, kuid veelgi olulisem on see, et see aitab Eesti ettevõtetel edasi areneda, kui Eestist enam spetsialiste ei leia," selgitas Visnapuu-Sepp.

Triin Visnapuu-Sepp esineb IT talentide aastakonverentsil "Leia ja hoia!" ettekandega teemal "IT talentide värbamine välismaalt – Work in Estonia kogemus". Vaata, kes veel esinevad ja pane end kirja SIIN.

Kevadises tõsielukampaanias Career Hunt osalevate ettevõtete hulk on sel aastal kasvanud 12-lt 14ni. Sealjuures võtavad kampaaniast osa ka neli eelmisel aastal osalenud ettevõtet. Sel korral osalevad Transferwise, Monese, Veriff, Starship, Pipedrive, Thorgate, Taxify, Malwarebytes, Finestmedia, Icefire, betPawa, Swedbank, Genius Sports ja Mooncascade.

Career Hunti viienädalane kandideerimisperiood kestab 21. märtsini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052