Autor: Indrek Kald • 19. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia: üks viirusetõrje blokeeris kuuga 25 000 rünnakut

F-Secure´i loodud turvarakenduse Telia SAFE jaanuarikuine kokkuvõte näitas, et aasta esimesel kuul aitas kõnealune viirusetõrje blokeerida ligi 25 000 viiruserünnakut.
Koostöös F-Secure´iga valminud Telia SAFE.
Foto: Telia

Lisaks blokeeris turvarakendus jaanuaris 188 000 kahjulikku veebisessiooni. Sel turvarakendusel on Eestis enam kui 20 000 kasutajat.

Telia Eesti finantseerimise ja lisaväärtusteenuste valdkonna juhi Maksim Melamedi sõnul näitavad need numbrid ilmekalt, kui palju erinevaid viirusi igapäevaselt internetiruumis liigub ning erinevatele seadmetele ligipääsu otsib.

"Külastame iga päev kümneid erinevaid veebilehti ning kunagi ei tea, kus meid milline oht varitseb. Ammu on möödas need ajad, mil arvuti ekraanilt vaatas kasutajale vastu suur teade, et arvutil on mingi viirus või tundmatu viga ja seda kasutada ei saa. Tänapäevane pahavara toimib vaikselt muude protsesside taustal ja kasutajale nähtamatult ning sellel on kindel eesmärk," rääkis ta.

Pahavara võib Melamedi sõnu inimesele nähtamatult koguda isiklike andmeid, paroole, krediitkaardi ja panganduse andmeid. "Samuti saab nakatunud arvutit omanikule teadmata kasutada suuremahuliste küberrünnakute korraldamisel," kinnitas Melamed.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474