Autor: Indrek Kald • 21. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurim kuulutustesait Fortumo kliendiks

Maailma suurim kuulutusteportaal OLX Group võtab Poolas kasutusele Eesti firma Fortumo mobiilimaksed.
Maailma suurim kuulutusteportaalide grupp OLX võtab Poolas kasutusele Fortumo mobiilimaksed.
Foto: Fortumo

Grupile kuuluvas portaalis olx.pl saavad tänasest 38 miljonit Poola tarbijat maksta tasuliste kuulutuste eest Fortumo kaudu. Poolas kasutab nutitelefoni 70% inimestest, samas kui krediitkaardiomanikke on vaid 16% elanikkonnast, mis teeb digiteenuste pakkujatele online-maksete kogumise keeruliseks. Mobiilimaksed lahendavad probleemi, võimaldades igal telefoniomanikul maksta teenuste eest koos oma igakuise mobiiliarvega.

"OLX tegutseb kiire kasvuga turgudel, kus pangakaardid on suhteliselt vähestel inimestel ja eelistatakse kohalikke maksemeetodeid. Mobiilimaksed aitavad meil teenindada väga laia kliendibaasi ja pakkuda neile lihtsat makselahendust. Kohalikud mobiilioperaatorid on inimestele äratuntavad ja nende kaudu maksmine on klientide tagasiside põhjal lihtne," rääkis OLXi maksetoodete juht Floriane Gramlich.

Fortumo müügijuhi Andrea Boetti sõnul võimaldavad mobiilimaksed portaali omanikul suurendada reklaamide eest maksvate kasutajate hulka. "Meil on väga hea meel teha koostööd OLXiga, kes on oma valdkonnas maailma juhtiv ettevõte," lisas ta.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist nende mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded digiteenuste pakkujad, sh Google ja Spotify. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris, Hanois ja Taipeis.

2006 loodud OLX Group on turuliier Brasiilias, Indias, Pakistanis, Poolas, Bulgaarias, Rumeenias, Portugalis ja Ukrainas. Ettevõte tegutseb 45 riigis ning kuulub Lõuna-Aafrika meediagrupile Naspers.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755