Autor: Indrek Kald • 21. veebruar 2019

Microsoft kaitseb poliitikuid küberrünnakute eest

Tänasest pakub Microsoft Eesti poliitilistele organisatsioonidele ja mõttekodadele tasuta turvateenust AccountGuard, et kaitsta riigikogu ja europarlamendi valimiste eel poliitikuid küberrünnakute eest.
Täna algasid riigikogu valimised e-hääletusega.
Foto: Liis Treimann

Täna kell üheksa hommikul algab riigikogu valimiste e-hääletus, Euroopa parlamenti valitakse mai keskel. "Meie kogemus näitab, et sel perioodil on küberturvalisuse tagamine veelgi tähtsam," ütles Microsofti juht Baltimaades Renate Strazdina.

AccountGuard teavitab teenuse kasutajat tema Office 365 kontot tabanud küberrünnakust või kui selleks on oht. Rünnaku või ohu korral aitab Microsoft selle likvideerida. Lisaks jagab AccountGuard juhiseid, kuidas organisatsioonid saavad tagada oma võrgukeskkonna maksimaalse turvalisuse. Näiteks aidatakse kohaldada kaheastmeline autentimine, hoitakse kursis uusimate turvauuendustega ning juhendatakse, kuidas saab seadistada süsteemid nii, et ainult õiged inimesed infole ligi pääsevad. Kogu teenuse loogika lähtub just poliitilisele ruumile iseloomulikest vajadustest.

Teenuses osalemist pakutakse mitteparteilisel alusel ja ainult kutsetega. Osaleda võivad organisatsioonid on järgmised: erakondade nimekirjades olevad riigikogu ja europarlamendi valimistel osalevad kandidaadid ja riigikogu liikmed, erakonnad, mõttekojad, poliittehnoloogia müüjad, eespool loetletud organisatsiooni poolt osalema kutsutud üksikisikud (kellel on Outlook.com-i või Hotmail.com-i isiklik e-posti konto).

AccountGuard on osa Microsofti nn demokraatia kaitsmise programmist, mis loodi eelmise aasta aprillis valimiskampaaniate läbipaistvuse ning küberturvalisuse tagamiseks. Lisaks Eestile toodi lahendus turule veel 11 Euroopa riigis, sh Soomes, Lätis ning Leedus. Varasemalt kasutati AccountGuardi juba USAs, Kanadas, Iirimaal ning Suurbritannias.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052