Autor: ITuudised.ee • 27. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MWC Eesti ühisstendil 14 ettevõtet

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis Eesti ettevõtted ühisstendiga maailma olulisimale mobiilisektori rahvusvahelisele suurüritusele Mobile World Congress 2019, mis toimub 25.-28. veebruaril Barcelonas.
Mobile World Congress messialal on Eesti ühisstendil osalemas 14 Eesti ettevõtet.
Foto: Howard Sayer, MWC

Globaalse haardega Eesti telekom-iduettevõte 1oT tõi koostöös maailma suurima SIM kaardi tootjaga Giesecke+Devrient Mobile Security turule innovaatilise asjade interneti seadmetele mõeldud eSIM kaardi. „On lausa uskumatu mõelda, et telekom-ettevõtted on suutnud 1991. aastal loodud SIM kaarti hoida muutumatuna. Kogu tehnoloogiline areng meie ümber on suurt võidukäiku teinud ning meie elusid märkimisväärselt muutnud, kuid SIM kaartide puhul on muutunud vaid nende ümber olev plastiku suurus. eSIM vallandab tõelise asjade interneti turupotentsiaali, kiirendab seadmete levikut ülemaailmselt ning alandab eelduslikult ka teenuste hindasid lõppetarbijatele,“ ütles 1oT asutaja ning juht Märt Kroodo.

Sõnumite hulgisaatmise platvorme arendav Messente Communicationsi juhi Lauri Kinkari sõnul pakub Mobile World Congress neile igal aastal hea võimaluse tuua turule uusi lahendusi. „Sel aastal oleme oluliselt laiendanud oma platvormi võimekust ning nüüdsest saavad ettevõtted Messente abil saata oma klientidele lisaks SMS põhistele teavitussõnumitele ka sõnumeid kõigile Viberi kasutajatele maailmas. Võrreldes SMS sõnumitega võimaldavad Viberi sõnumid saata oluliselt rikkamat sisu (pildid, pikem tekst jms), mis omakorda võimaldab ehitada üles märksa paremat kasutajakogemust,“ ütles Kinkar.

Mobiilimakselahenduste pakkuja Fortumo osaleb messil üheteistkümnendat korda, et kohtuda olemasolevate partneritega ja luua uusi ärikontakte. „MWC annab meile võimaluse tutvustada suurele hulgale inimestele oma tehnoloogiaplatvormi, mida muuhulgas kasutavad Google ja Spotify,“ ütles Fortumo COO Andrei Dementjev.

Eesti ühisstendil osalevad 14 ettevõtet - Fortumo OÜ, Mobi Lab OÜ, Ecofleet Eesti OÜ, Sevana OÜ, Malwarebytes Estonia OÜ, FOB Solutions OÜ, Mobi Solutions OÜ, Mooncascade OÜ, Messente Communications OÜ, Top Connect OÜ, Axinom Eesti OÜ, Best Solutions Estonia OÜ, SchoolOS.eu OÜ ja CGI Eesti AS.

Mobile World Congress on üks mobiilivaldkonna suurimaid sündmusi, kuhu kogunevad maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid. Eelmisel aastal osales messil 2400 eksponenti ja üle 107 000 külastaja. EAS organiseeris MWC-l riiklikku ühisstendi juba seitsmendat korda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755