Autor: Äripäev • 28. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starship saab USAs konkurendi

Logistikafirma FedEx teatas, et alustab suvel koostöös jaemüügihiiglase Walmarti ja Pizza Hutiga pakiroboti väljatöötamist.
Kõnniteedel vuravad automaatsed ostukärud saavad USAs täiendust.
Foto: Fedex

FedEx on selleks kampa võtnud DEKA Development & Research Corpi, mille varasemate tööde hulka kuulub näiteks Segway tasakaaluliikur ja treppidel tõusta suutev ratastool iBot, vahendab Reuters. FedEx loodab pakirobotite töö ühendada oma SameDay teenusega, mida pakub 1900 linnas üle maailma.

Tulevased robotid hakkavad sõitma kuni 16 kilomeetri tunnis, need on varustatud kaamerate ja tarkvaraga, mis peaks aitama sõidukitel takistusi vältida. Kõigepealt tuleb nende katsetamiseks saada ka luba linnades, esimesena võetakse ette FedExi kodulinn Memphis.

"Viimase miili" kojukanne on võrdlemisi kallis, kuni pool kogu kättetoimetamise kuludest, sellest ka põhjus, miks ettevõtted seda automatiseerida tahavad.

FedExi robot ei ole vähemalt välimuselt üks ühele Eesti Starship Technologiesi veeremi järgi tehtud. Mida ei saanud öelda Amazoni tulevase iseliikuva käru Scout kohta, millest CNBC rääkis jaanuari lõpus.

Starship Technologies on vahepeal aga käivitanud esimese vedamisteenuse USAs. Jaanuaris sõlmiti leping Prantsuse Sodexoga ning hakati valmistoitu tellijateni vedama Virginia osariigis George Mason Universitys. Teenus maksab 2 dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755