Autor: Aali Lilleorg • 4. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-hangete seminari soodushind lõppeb täna

Äripäeva teemaveeb ITuudised.ee korraldab 19. märtsil hotell Central konverentsikeskuses seminari "Kuidas riig IT-hangetel edukalt toime tulla?", millel esineb teiste seas äsja Euroopa Komijoni poolt riigihangete eksperdi sertifikaadi saanud Alice Reisel. Seminarile registreerimise soodushind lõppeb 4. märtsil.
Seminaril esinejad: Kristiina Kaarna, Alice Reisel, Katrina Kõivsaar, Andrel Lokna, Taavi Hermlin ja Mihkel Miidla.
Foto: Kuvatõmmis

Alice Reisel omab Tartu Ülikooli majandusteaduskonna ärijuhtimise magistrikraadi erialal teenuste disain ja juhtimine. Riigihangete peaspetsialistina alustas ta 2013. aastal Politsei- ja Piirivalveametis, alates suvest 2017 töötab Riigi Tugiteenuste Keskuses riigihangete spetsialistina. Ta on osalenud erinevatel riigihangete alastel koolitustel ning praktiseerinud riigihangete alaste koolituste läbiviimist koos Rahandusministeeriumiga.

Alice Reisel läbis ajavahemikus september 2018 kuni jaanuar 2019 Euroopa Komisjoni poolt algatatud kuuenädalase koolituse Viinis, mille eesmärgiks oli erinevate Euroopa riikide hankijate professionaalsuse kasvatamine. Kursuse läbimisel omistati talle tunnitus „Riigihangete sertifitseeritud ekspert“. Eestis on selline sertifikaat vaid kahel inimesel.

19. märtsil toimuval seminaril räägib Alice Reisel innovatsioonihangetest, tõlgendab seadust ja vaatleb erinevaid praktikaid.

Ääretult praktiline käsitlus RHSi kaasautorilt

Seminari avaettekandel teeb Deloitte advokaat ja kehtiva RHSi kaasautor Kristiina Kaarna. Oma ettekandes käsitleb ta riigihangete seaduse olelusringi regulatsiooni tõhususe ja EL-direktiiviga kooskõla küsimust ning raamlepingute praktilisi murekohti.

Andmekaitse valdkonnast tuleb esitlusele ääretult praktiline käsitlus Binding Corporate Rules kasutamise võimalustest. Nimelt ühe ettevõtja andmekaitse eeskirjadega (BCR) on võimalik liita kõik tema äripartnerid, kellele äritegevuses isikuandmeid edastatakse. Nii saavutatakse märkimisväärne ajaline ja rahaline kokkuhoid. Piisab, kui juhtiv partner (vastutav isik) üks kord läbib oma BCR-i kooskõlastuse ja edasi tema äripartnerid liituvad. Sellega tagatakse kindlus, et nii juhtiva partneri kui kõigi tema BCR-iga liitunud äripartnerite tegevus on GDPR-iga kooskõlas, sõltumata, kas andmed liiguvad EL-is või kolmandatesse riikidesse. Selliselt hoitakse kokku ka halduskuludelt: ei ole vaja sõlmida ja hallata kümneid kuni sadasid erinevaid andmekaiste-lepinguid volitatud ja edasivolitatud ettevõtjatega nii oma koduriigis kui ka eri riikidest.

RIK-i praktika IT-hangetega seoses

Milliseid IT-hankeid on teinud RIK, millised on hindamiskriteeriumid, raamleping, mida küsinud IT-hangetes vastavustingimustena. Miks RIK palub pakkujatel aeg-ajalt ka pakkumuse koosseisus esitada CV-sid jms. Miks ei ole RIK senini kasutanud olelusringi kulusid hindamiskriteeriumina? Neile ja kõikidele teistele osalejatele huvipakkuvatele küsimustele vastab RIKi hankespetsialist Katrina Kõivsaar.

Pakkujate soovitused ja vandeadvokaadi nõuanded

Seminaril räägivad IT-hankijatele pakkujapoolselt vaatenurgast pakkumuse esitamata jätmise põhjuseid CGI Eesti hankejuht Taavi Hermlin ja IT-hangete korraldajatele tähelepanekuid ja soovitusi Infotark AS/Büroomaailm IT müügijuht Andrel Lokna.

Soraineni vandeadvokaat Mihkel Miidla käsitleb IT hankelepingutes levinud tüüpilisi punkte, mis poolte vahelise tasakaalu oluliselt paigast liigutavad või mis on ebaselge sisuga ning selgitab, miks see võib osutuda probleemiks ning kuidas saavutada parem tasakaal poolte vahel.

Seminari eesmärk on jagada olulisi teadmisi ja parimaid praktikaid IT-riigihangete korraldamisel ja läbiviimisel.

Seminar toimub 19. märtsil kell 10:30 - 15:30 Park Inn Central hotelli konverentsikeskuses, Narva mnt 7c. Rohkem infot ja registreerimine SIIN. Soodushinnaga registreerimine lõppeb 4. märtsil. Pane end kohe kirja!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755