Indrek Kald • 5 märts 2019

Mobiilipanga tehingute arv kasvas pea 100%

Aastaga on SEB panga mobiilirakenduses teostatud tehingute arv kasvanud 95%, kinnitades üleilmset trendi, et üha suurem osa igapäevatoimingutest tehakse mobiilseis kanaleis.

SEB mobiilirakenduses tehakse igas kuus tehinguid enam kui 15 mln euro ulatuses.  Foto: SEB

Samuti on kasvanud mobiilirakenduses teostatud tehingute mahud: kui jaanuaris 2018 ulatusid mobiili kaudu üle kantud summad 7,8 miljoni euroni kuus, siis aasta lõpuks moodustasid igakuised mahud keskmiselt 14,3 miljonit eurot.

"Kui internetipanga ja pangaautomaatide võrgustiku kasutusaktiivsus jäi eelmise aasta jooksul enam-vähem samale tasemele, siis mobiilirakenduse aastane kasv ulatub peaaegu saja protsendini. Sealjuures kasvab tehingute arv umbes 10% kiiremas tempos kui tehingute maht," märkis SEB Baltimaade digitaalse müügi juht Edward Rebane.

See esmapilgul mitteoluline vahe iseloomustab tema sõnul kõige paremini seda, milleks mobiilsed kanalid on loodud: taskus olev kiire pangakanal sobib võrdlemisi väikeste igapäevaste toimingute mugavaks teostamiseks.

"Selle abiga on kõige mugavam maksta oma juuksurile, jagada sõbraga lõunaarve ja lisada kiiresti oma lapse kontole raha. Aina suurem arv inimesi avastab, kuivõrd mugavad mobiilsed teenused on," kommenteeris Edward Rebane.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150