Autor: Indrek Kald • 6. märts 2019

Taxifyl eraldi hind väiksematele ja vanematele sõidukitele

Taxify käivitab täna Tallinnas uue kategooria Basic, kuhu kuuluvad vähemalt neljakohalised sõidukid, mis on põhikategooria autodest väiksemad või vanemad.
Taxify lisas teenusele soodsama hinnaklassi Basic.
Foto: Taxify

Taxify Eesti tegevjuht Aleksei Kolesnikovi sõnul on uue hinnaklassi eesmärk pakkuda Tallinna soodsaimat sõiduteenust. "On palju inimesi, kelle jaoks ei ole vahet, milline auto välja näeb või mis materjalist selle istmed on. Samas hinnatundliku kliendi jaoks võib olla oluline erinevus selles, kas ta maksab Õismäelt kesklinna sõitmise eest kuus eurot või 4.95," rääkis ta.

Kategoorias Basic on sõidualustustasu 99 senti, kilomeetri hind 35 senti ja pärast 10. kilomeetrit 55 senti. Miinimumtasu sõidu eest on kaks eurot. Kokkuvõttes peaksid uue kategooria sõidud tulema Taxify ehk põhikategooriaga võrreldes 10–20% soodsamad.

Kategoorias Basic võivad Taxify teatel sõita väiksemad autod (nt Honda Jazz) ja sellised mudelid, mis muidu põhikategooriasse ei mahu (nt Renault Berlingo ja Volkswagen Caddy). Kui Taxify põhikategoorias peab auto väljalaskeaasta olema vähemalt 2005, siis Basicus võivad sõita autod väljalaskeaastaga alates 2000.

Taxify hinnangul peaks Basic kategooria juhtide teenistus olema võrreldav teiste kategooriate all sõitvate juhtidega. "Selles kategoorias sõitvad juhid teenivad iga sõidu pealt pisut vähem, kuid meie arvutuste kohaselt peaks nõudlus tänu soodsale hinnale olema suurem, mis tähendab juhtide jaoks kokkuvõttes sama suurt sissetulekut," rääkis Aleksei Kolesnikov.

Enam kui miljardieurose turuväärtusega transpordiplatvormi Taxify eesmärk on muuta linnades liikumine lihtsamaks, kiiremaks ning usaldusväärsemaks. 2013. aastal Markus Villigu poolt asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte tegutseb täna rohkem kui 25 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052