Autor: Indrek Kald • 8. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanuaris osteti mobiile 8,6 miljoni eest

Jaanuarikuus müüdi Eestis üle 27 200 uue mobiiltelefoni kokku ligi 8,6 miljoni euro eest, enim kasvas suure ekraaniga nutitelefonide müük.
Aastaga on tõusnud telefonide ostuhind pea 20 euro võrra, jõudes jaanuaris 317 euroni.
Foto: Pixabay

Tele2 müügidirektori Aare Uusjärve sõnul selgub uuringufirma BRC Market Experts raportist, et aastaga on tõusnud telefonide ostuhind pea 20 euro võrra, jõudes jaanuaris 317 euroni.

Uusjärve kinnitusel tõuseb praegu iga kuuga suurema ekraaniga nutitelefonide müük. "Kui 5,4tolliste ja suuremate ekraanidega telefonid moodustasid kõikidest eelmise aasta jooksul müüdud nutitelefonidest 56%, siis tänavu jaanuaris oli selliste telefonide osakaal tõusnud lausa 83%ni Eestis müüdud nutitelefonidest,” märkis ta.

"“Nuputelefonid moodustasid kõikidest jaanuaris müüdud mobiilidest 13%, kui veel aasta tagasi kuulus neile nutitelefonide kõrval 19% ehk pea viiendik kõikidest müüdud mobiiltelefonidest," kommenteeris Aare Uusjärv BRC statistikat.

Mullu osteti Eestis üle 392 000 uue mobiiltelefoni pea 124 miljoni euro eest. Selleks aastaks nii suurt müügimahtu aga ei ennustata.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755