Autor: Indrek Kald • 11. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa pakub eakaile IT-koolitust

Töötukassa pakub vähemalt 50aastastele inimestele, kelle keskmine sissetulek jäi mullu alla 1291 euro, tasuta arvutialaseid koolitusi.
Töötukassa teavituskampaania julgustab inimesi tehnoloogiat kasutama.
Foto: Töötukassa

Töötukassa oskuste arendamise ja karjääriteenuste osakonna juhataja asetäitja Karin Andre kinnitusel on koolitusel osalemine lihtsaim viis oma oskuste täiendamiseks.

Töötukassa pakub tasuta koolitusi ka töötavatele inimestele. "Saate töötukassa toel lihvida oma seniseid arvutialaseid või nutiseadme kasutamise oskusi või omandada uue arvutigraafika või projekteerimistarkvara tarkusi," sõnas Andre.

"Töötavaid inimesi, kes on vanuses 50 kuni pensioniiga ja kelle palk jääb alla keskmise palga, on aga ligikaudu 100 000. Kui tunned, et tehnoloogia surub end peale, aga pole julgenud endale tunnistada või leidnud lahendust, kuidas selle kasutamisega toime tulla, siis anna endast meile märku," julgustas ta koolitusele tulema.

Esimene samm on Karin Andre sõnul aga see, et tuleb minna töötukassasse karjäärinõustaja juurde, kes aitab jõuda selgusele, millest alustada koolituse valikul, et õppimisest hiljem tööl kõige rohkem kasu oleks.

Oluline on ka ümbritsevate inimeste tugi. "Hirm midagi valesti teha või vale nuppu vajutada on tihti vähese arvuti ja tehnikakasutamise kogemustega inimestel suur. Siin saavad nii lapsed kui kogenumad töökaaslased õppijale olla eeskujuks ja utsitada olema uudishimulikum ka ise oskusi omandama," sõnas Karin Andre.

Mullu osales töötukassa kaudu IT-alastel koolitustel ligi sada töötavat inimest, kes olid vanemad kui 50 eluaastat.

Töötukassa teavituskampaania "Värskenda oma isiklikku tarkvara" julgustab inimesi tehnoloogiat kasutama ning kutsub inimesi uurima, kas ka nemad saaksid ja vajaksid mõnda IT-alast koolitust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755