Autor: Indrek Kald • 12. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit vähendab Hiina IT-ohtu

Täna hääletab Euroopa Parlament meetmeid Hiinast tuleneva infotehnoloogiaalase ohu leevendamiseks.
Huawei on sattunud USAs ja Euroopas kriitika alla sidemete tõttu Hiina valitsusega.
Foto: Wikipedia

Täpsemalt on parlamendis resolutsioon julgeolekuohtude kohta, mis on seotud Hiina järjest suurema tehnoloogilise kohalolekuga euroliidus ning küberturvalisust käsitlev õigusakt.

Hiina üha suurem tehnoloogiline kohalolek ELis on suur julgeolekuoht ja nõuab kiiret tegutsemist euroliidu tasandil, ütlevad parlamendiliikmed resolutsiooni ettepanekus, mis tuleb täna hääletusele.

Euroopa Parlament hääletab täna ka ELi küberturvalisust käsitlevat õigusakti, millega luuakse toodete ja teenuste küberturvalisuse sertifitseerimise süsteem, pikendatakse ELi võrgu- ja infoturbeameti (ENISA) mandaati ja suurendatakse vahendeid ameti ülesannete täitmiseks.

Homme hääletavad parlamendiliikmed ELi Euroopa küberturvalisuse tööstusliku, tehnoloogilise ja teadusliku pädevuse keskuse loomise ettepanekut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755