Autor: Indrek Kald • 13. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL paneb suure rõhu küberturvalisusele

Euroopa Parlament võttis eile vastu ettepaneku euroliidus toodete ja teenuste küberturvalisuse sertifitseerimissüsteemi loomiseks.
Europarlamendi istung Strasbourgis.
Foto: Wikipedia

Euroopa küberturvalisust käsitleva õigusaktiga luuakse ELi küberturvalisuse sertifitseerimissüsteem, et tagada Euroopas müüdavate ühendatud seadmete ning digitoodete ja teenuste vastavus küberturvalisuse standarditele.

Parlamendiliikmed rõhutavad, et lisaks toodetele ja teenustele oleks vajalik ka kriitilise infrastruktuuri nagu energiavõrkude, veevarustuse ja pangasüsteemide sertifitseerimine.

Vastuvõetud määruse kohaselt peab Euroopa Komisjon aastaks 2023 andma hinnangu, millised uutest vabatahtlikest sertifiseerimisskeemidest peaksid muutuma kohustuslikuks.

Samuti antakse määrusega Euroopa võrgu- ja infoturbeametile (ENISA) alaline mandaat ja suurendatakse sellele suunatud vahendeid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755