Autor: ITuudised.ee • 14. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CGI soovib omandada IT-hiidu Acando AB

Ka Eestis esindust omav CGI on teinud Acando kõikide ringluses olevate aktsiate eest pakkumuse 4320 miljonit Rootsi krooni (410,4 miljonit eurot), ühtlasi võetakse üle Acando 93 (8,83 miljonit eurot) miljoni Rootsi krooni suurune puhasvõlg.
CGI Eesti tegevjuht Andres Birnbaum
Foto: Erakogu

Acando direktorite nõukogu soovitas ühehäälselt ettevõtte aktsionäridel CGI pakkumus vastu võtta. Tehingu lõpetamine peaks toimuma 2019. aasta majandusaasta kolmandas kvartalis.

CGI president ja tegevjuht George D. Schindler ütles, et pakkumusele kohalduvad mitmesugused tingimused, muu hulgas peavad pakkumuse heaks kiitma konkurentsiametid ning CGI peab enda omandusse saama üle 90% ringluses olevatest Acando aktsiatest.

Vahetult enne pakkumusest teatamist sõlmis CGI Nordic aktsiate ostmise lepingud Svedulf Fastighets AB, Bjursund Invest AB ja Svolder AB-ga, et omandada kokku 23 580 490 Acando aktsiat hinnaga 41,45 Rootsi krooni aktsia kohta. Neist 10 421 558 aktsiat (B-klassi aktsiad) omandatakse kohe. Ülejäänud 13 158 932 aktsia (3 639 990 A-klassi aktsiat ja 9 518 942 B-klassi aktsiat) omandamine viiakse lõpuni pärast seda, kui Saksa konkurentsiõiguse asutused on selle heaks kiitnud – kinnitus peaks saabuma hiljemalt kuu aja jooksul pärast pakkumuse väljakuulutamise päeva.

„Acando ühinemine CGI-ga mõjub positiivselt meie esindatusele nii Eestis, Lätis kui Leedus ning toetab ettevõtte strateegilisi eesmärke teenindada Balti riikide kliente veelgi efektiivsemalt,“ kinnitas CGI Eesti tegevjuht Andres Birnbaum. „Iga ettevõtte ambitsioon on turu kasvatamine ning klientide usaldusväärsuse võitmine – olen kindel, et saame tänu ühinemisele tugevdada oma konkurentsieeliseid Baltimaades ning võita juurde uusi kliente.“

„Stockholmis asuv Acando tooks CGI koosseisu üle 2100 spetsialisti viiest piirkonnas asuvast riigist, esmajoones puudutab see olulisemaid suurlinnade turge nagu Stockholm Rootsis, Oslo Norras ja Hamburg Saksamaal,“ märkis George D. Schindler. „Tugeva strateegilise nõustamise, süsteemiintegratsiooni ja kliendikeskse digitaalse uuendusvõimega Acando täiendab CGI üleilmset mõjukust, eriteadmisi olulisemates kaubandussektorites ning valitsuse tasandil.“

CGI president lisas, et järjepidevad investeeringud ettevõtte lähedusmudeli arendamisse on täna olulisemad kui kunagi varem, sest kliendid koondavad oma koostööpartnerite hulka, valides üksikud usaldusväärsed partnerid, kelle võimed, suurus ja teenuste osutamise kvaliteet suudavad aidata ettevõttel kasvada ning muutuda tõhusamaks.

„Acando on tehnoloogilisele ülimuslikkusele ja inimkäitumise lahtimõtestamisele toetudes töötanud välja uuendusmeelse kultuuri. Acando ja CGI pädevuste ühendamine toob kasu meie klientidele ning loob olulisi arenguvõimalusi meie töötajate jaoks,“ kommenteeris Acando tegevjuht Carl-Magnus Månsson.

„Kui toome kokku CGI erakordselt tugeva positsiooni andmepõhise digitaalettevõtluse ja IT-alase ümberkujundustegevuse valdkonnas ning Acando ärinõustamise ja inimkesksete digiuuenduste lähenemise, tugevdame klientide heaolu nimel oma oskusi ja võimeid, siis tüürime ühiselt ka kasumliku äritegevuse kasvatamise suunas,“ lisas CGI Põhja-Euroopa tegevuse juhataja Heikki Nikku.

1976. aastal asutatud CGI (www.cgi.com) kuulub maailma suurimate sõltumatute infotehnoloogia- ja ärinõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete hulka. Ettevõttes töötab ligikaudu 74 000 spetsialisti üle maailma, et pakkuda mitmesuguseid läbivteenuseid alates IT ja ärinõustamise teenustest kuni süsteemiintegratsiooni, tegevuste väljaviimise teenuste ning intellektuaalse omandi lahenduste pakkumiseni. Rohkem kui 11,5 miljardi (7,63 miljardi euro) Kanada dollarini ulatuva aastatuluga CGI aktsiad on noteeritud Toronto (TSX, GIB.A) ja New Yorgi börsil (NYSE, GIB).

Acando (www.acando.com) tegutseb Põhja-Euroopa turul, olles esindatud Rootsis, Soomes, Norras, Saksamaal ja Lätis, kus on ühtekokku 2100 töötajat. Acando 2018. kalendriaastal tulu oli 2826 miljonit Rootsi krooni (266,8 miljonit eurot).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474