Autor: Indrek Kald • 15. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailmakorituse äpp sai Portugalis autasu

Maailmakoristuse prügikaardistamise äpp valiti rahvusvahelisel konkursil World Summit Awards (WSA) üheks parimaks keskkonnateemaliseks nutilahenduseks. Auhind anti üle eile Portugalis WSA kongressil.
Maailmakoristuse prügikaardistamise äpp sai Portugalis auhinna.
Foto: Erakogu

Auhinna võttis vastu maailmakoristuse tehnoloogia juht Kristiina Kerge, kelle sõnul on tegemist suure tunnustusega äpi väljatöötanud tiimile. Samamoodi tunnustas ta kõiki aktiivseid kasutajaid 128 riigist, kes alates 2017. aasta juunist kuni mullu septembris toimunud maailmakoristuspäevani prügi kaardistasid.

"Prügikaardistamise äpp mängis üht keskseimat rolli prügiprobleemile tähelepanu juhtimise kampaanias ja oli kindlasti üks olulisemaid põhjuseid, miks nii palju inimesi septembris koristama tuli," rääkis Kerge.

Teeme Ära Sihtasutuse juhatuse liikme Kadi Kengi sõnul on auhinnatud nutirakendus ka praegu oluline, sest prügikaardistamise andmeid kasutatakse ühe sisendina Puhta Maailma Plaani elluviimiseks.

WSA on rahvusvaheline konkurss, kuhu igal riigil on õigus esitada tehnoloogiaarendusi ja idufirmasid, mis nende hinnangul aitavad kaasa ühiskonna arengule. Maailmakoristuse prügikaardistamise äpi esitas konkursile Brasiilia.

Võit saabus keskkonna ja rohelise energia kategoorias, kus Maailmakoristusega võistlesid lõppvoorus veel 18 lahendust, kelle seast valiti lõpuks välja viis võitjat, nende seas ka prügikaardistamise äpp. Kokku võistles 2018. aasta konkursil 430 digitaalset lahendust 182 riigist.

Auhind on mitterahaline ning anti Teeme Ära Sihtasutusele üle sel nädalal toimuval WSA aastakongressil Portugalis, kus iga tiim saab ka oma ideed potentsiaalsetele partneritele ja WSA kogukonnale tutvustada.

"Kuna äpi väljatöötamist rahastas keskkonnaministeerium, siis kuulub osa aust ja kiitusest ka Eesti riigile," ütles Kadi Kenk.

Tema sõnul on maailmakoristuse võrgustikku kuuluvad riigid avaldatud soovi jätkata koordineeritud planeedi koristamise traditsiooniga. "Ka Teeme Ära Sihtasutus on traditsiooni jätkamise poolt. Sel aastal toimub maailmakoristus 21. septembril ning seekord veab globaalset üritust Kosovo meeskond," ütles Kenk.

15. septembril toimunud Maailmakoristuspäevast võttis osa 17,8 miljonit inimest 157 riigist. Koristuspäev kasvatas oluliselt teadlikkust maailma prügiprobleemist ning tõstatas avalikkuse tähelepanu vajadusele tegeleda lisaks koristamisele ka probleemi ennetamisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755