Autor: Indrek Kald • 26. märts 2019

Digiajastu autoriõiguse eeskirjade lõpphääletus

Täna hääletab Euroopa Parlament läbirääkimistel ELi Nõukoguga saavutatud kokkulepet autoriõiguse normide muutmise teemal, et kohandada need sobivaks digiajastule.
Euroopa Parlament arutab ja hääletab täna autoriõiguste teemat.
Foto: Euroopa Parlament

Kolm aastat kestnud läbirääkimiste tulemusel saavutatud kokkuleppe eesmärk on panna paika digitaalajastule sobilikud autoriõiguse eeskirjad. Uued sätted tugevdavad loovisikute ja ajalehetoimetuste positsiooni läbirääkimistel internetiplatvormidega nagu Youtube ja uudiste agregaatoritega nagu Google News ja Facebook.

Mitmete uute sätete eesmärk on tagada, et internetis ei piirata ka edaspidi arvamus- ja mõttevabadust, teatas europarlamendi infobüroo.

Uute eeskirjadega soovitakse tagada, et autoriõiguse normidega kaitstud materjale saaks lihtsamini kasutada andmekaevandamist kasutava teadustöö tegemisel, eemaldades nii olulise piduri Euroopa teadlaste konkurentsivõimele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052