Autor: Indrek Kald • 27. märts 2019

Startup Speed Dating Night viib kokku tudengid ja mentorid

Täna Tallinnas seitsmendat korda aset leidev Startup Speed Dating Night toob äriideede arendamiseks kokku enam kui 50 Eesti ettevõtete esindajat ning üle 120 üliõpilase.
Mullune kiirkohting tõi saali rahvast täis.
Foto: Harry Tiits

Kiirkohtingul saavad tudengitiimid kriitilist tagasisidet ja soovitusi oma idee edasiarendamiseks ning võimaluse küsida nõu erinevate ärivaldkondade esindajatelt. Mentorid nõustavad meeskondi ärimudelite, intellektuaalomandi, müügi ja turunduse, tootearenduse, teenusedisaini vallas ning jagavad ka valdkonnaspetsiifilist nõu, sh infotehnoloogia, rohe- ja loomemajanduse ning finantsvahenduse teemadel.

Tallinna kõrgkoolide üliõpilaste äriideed on seotud väga erinevate valdkondadega. "Jätkuvalt on päevakajaline mitmesuguste teenusepakkujate leidmine ja kokkuviimine nende potentsiaalsete klientidega ning teenuste-toodete arendamine uuenduslike tehnoloogiliste lahenduste läbi: lapsehoidjad, iluteenused, eriarstid, juristid, muusika ja toiduga seonduv, taaskasutus," tõdes programmijuht Kristy Tättar.

STARTER programm annab algse baasi ettevõtjana jätkamiseks. STARTERist säilivusaja indikaatorkleebise ideega alustanud ja tänaseks tiimiga Timey Ajujahi finaali jõudnud Martin Möllits hindab omal ajal programmis osaledes mentoritelt saadud tagasisidet eriti kõrgelt.

"Praktiline tagasiside ja soovitused oma ala spetsialistidelt, kes on olnud minuga sarnaselt alustava ettevõtja kingades ja maadelnud samade katsumustega, annab võimaluse mõndagi eksimust vältida. Ühe õhtu jooksul erinevate valdkondade ekspertidelt nõuannete saamine andis palju usku, ideid ja ka kontakte idee edasiarendamiseks," selgitas Möllits, kes omalt poolt inspireerib üritusel osalejaid läbi enda kogemuste ja eduloo jagamise.

STARTERi programmi vilistlane Michael Rhodes võrdles mentorkohtumist Google´iga. "Mentorõhtu on nagu päriselu Google - kõikidele küsimustele on võimalik vastus saada sekunditega inimestelt, kes on kõike seda teinud, mida ise plaanid tegema hakata," lisas ta.

Ürituse toitlustuse korraldab sotsiaalne ettevõte E-dible, mille asutaja ja juhi Katri-Liis Reimanni sõnul on ettevõtte eesmärk kasutada nn päästetud toitu (ehk kaubanduskettide toidu ülejääke) maitsvate roogade valmistamiseks.

"Tähelepanuväärne on asjaolu, et kogu toit, millega rohkem kui 170 inimest toitlustatakse, oleks ära visatud," nentis Reimann. Toitu aitab päästa poekett Selver, mis on samuti pühendunud toiduülejääkide probleemi lahendamisele, soodustades taaskasutamise õpetamist ja propageerimist.

Startup Speed Dating Night toimub täna kell 18 Tallinnas Erinevate Tubade Klubis. Õhtut juhib pikaaegne startup-kogukonna liige ja innovatsiooniekspert Caroline Aruoja. Ürituse inspireerivad sõnavõtud esitavad STARTER programmi vilistlased Martin Möllits ja Laurent Läheb (Timey), Liisi Tarvo (Wrap’n’roll) ning sotsiaalse ettevõtte E-dible asutaja Katri-Liis Reimann.

Täiendavalt on üritus avatud ka Digitaalse Loovmeedia Inkubaatori Digix, Tallinna Loomeinkubaatori ja Loov Eesti ettevõtlusprogrammi PESA meeskondadele.

Mentorkohtumise korraldavad kõrgkoolide äriideede arendamise programmi STARTERtallinn eestvedajad Tallinna Ülikool ning TalTech Mektory koostöös kunstiakadeemia, muusika- ja teatriakadeemia, Estonian Business Schooli ja ettevõtluskõrgkooliga Mainor. Õppurite äriideede arengu toetamiseks loodud programm käivitus 2016. aasta jaanuaris. Tänaseks on programmi läbinud üle 400 meeskonna.

Startup Speed Dating Night ja STARTERtallinn programmi tegevusi toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond. Kõik mentorid panustavad oma aega tasuta, et aidata kaasa täiendavate Eesti edulugude tekkele ja ettevõtjate kogukonna arendamisele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755