Autor: Indrek Kald • 29. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiumaa tellis Soome firmalt äpi

Hiiumaa vald tellis Soome firmalt saare kogukonna äpi, hakates selle eest maksma igas kuus 349 eurot.
Hiiumaa äpp avaneb 8. aprillil.
Foto: Hiiumaa vald

Nutirakenduse tootja on Soomes paar aastat tegutsenud Future Dialog OY, kes on Eestis teinud äpi Järva ja Elva vallavalitsusele. Hiiumaa rakenduse maksumus on 3490 eurot, millest 800 katab arenduskeskus. Nutirakenduse kuutasu on 349 eurot, mis sisaldab pidevaid hooldustöid, väiksemaid uuendusi ja regulaarselt kättesaadavat tuge.

Alates 8. aprillist on võimalik kõigil nutitelefoni kasutajatel saare äpp Google Play poest või App Store´ist tasuta alla laadida. Nutirakenduses saab lugeda uudiseid ja hoida end kursis Hiiumaal toimuvate sündmustega. Lisaks valla teavitustele jõuavad äppi ka Hiiumaa arenduskeskuse uudised.

Omakorda saavad hiidlased ka vallavalitsusega suhelda omale sobival kellaajal ja erinevatesse vallamajadesse kohale minemata. "Hiiumaa äpi üks kasulikumaid võimalusi on tagasiside vorm, mille kaudu jagada oma rõõme ja muresid ning esitada küsimusi valla teenuste ja toimetuste kohta," ütles vallavanem Reili Rand. Ta lisas, et see võimaldab vallal muresid operatiivsemalt lahendada.

Vallal on võimalus vahetult küsida kogukonnalt arvamust ja nõu ning arvestada oma toimingutes inimeste soovidega. Küsimused võivad puudutada näiteks eelseisvat projekti, kindlat tegevusvaldkonda või tagasisidet toimunud sündmuse kohta.

Näiteks: kuidas oled rahul lumetõrjega, keda sooviksid näha esinemas eelarvamusfestivalil või millal tänavatuled kustutada, teatas vallavalitsus. Küsitluste esitamiseks on mitmeid viise ja vald plaanib neid aktiivselt kasutama hakata, et inimeste soove ja huve kogukonna arengus paremini arvesse võtta.

Rakendus võimaldab kiirelt elanikele edastada ka olulist infot eriolukordadest – kui näiteks Hiiumaale on antud tormihoiatus või praamide väljumine on häiritud. Äpiomanik saab uudise kohta kohe ka kiirteavituse, kui on rakenduse selliselt seadistanud.

Samuti võimaldab äpp teateid välja saata ka kindlale sihtrühmale, näiteks asukohast lähtuvalt. Seega, kui Pühalepa osavallas on vallamaja planeeritud elektrikatkestuse tõttu suletud, nagu juhtus veebruaris, on võimalik see teave suunata just selle piirkonna elanikele.

Vallavalitsus näeb äpis ka potentsiaali Hiiumaa turundamise vahendina. Esilehel on viide Hiiumaa sündmustele aadressil hiiumaa.events. Eesti keelt mittemõistvate kasutajate jaoks on äpi esilehel viide Puhka Eestis keskkonna Hiiumaa inglisekeelsele lehele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755