Autor: Indrek Kald • 8. aprill 2019

President külastab Portugalis Moneset ja Pipedrive´i

President Kersti Kaljulaid külastab järgmisel nädalal Portugali-riigivisiidi raames ka seal tegutsevaid Eesti ettevõtteid Pipedrive ja Monese.
Grupp Pipedrive´i Lissaboni töötajaid pärast jooksuvõistlust.
Foto: Pipedrive

"Järjest suurem on ka meie ettevõtjate huvi sealse turu vastu, mida peegeldab hästi äridelegatsiooni suurus ja koosseis. Portugal on näidanud üles ka huvi meie e-riigi kogemuste ja digilahenduste vastu. Riigivisiit on hea võimalus süvendada olemasolevaid kontakte, luua uusi ning muuta need sidemed veelgi tihedamaks," ütles presidendi välisnõunik Lauri Kuusing.

Riigipea kahepäevase visiidi kavas on kohtumised Portugali presidendi, peaministri ja innovatsiooniministriga.Eesti riigipead saadab visiidil 25-liikmeline äridelegatsioon, samuti IT- ja ettevõtlusminister Rene Tammist ning Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser.

Riigivisiit on kahe riigi vahelise suhtlemise kõige pidulikum vorm. Aastas teeb Eesti president reeglina 1-2 riigivisiiti ning võõrustab teist sama palju.

Pipedrive on müügitööriist, mis aitab väikestel müügitiimidel hallata keerukaid või pikki müügiprotsesse. Esimese inimese oma Lissaboni kontorisse värbas Pipedrive märtsis 2017. Tänaseks on seal ametis juba 80 töötajat, sh eestlasi. Investoritelt on Pipedrive kaasanud üle 90 miljoni dollari.

Üleilmseid pangandusteenuseid pakkuv Eesti idufirma Monese avas kontori Lissabonis mullu sügisel. Septembris sai firma 60 miljoni dollari suuruse B-seeria investeeringu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755